Манчестър Юнайтед посреща Арсенал с Венгер за последно


Манчестър Юнайтед посреща Арсенал с Венгер за последно
Снимка: Туитър

1193 0

Днес от 18,30 часа ни очаква страхотно дерби - Манчестър Юнайтед посреща Арсенал в последния двубой на Арсен Венгер с големия съперник. Ще бъде интересно да видим дали французинът ще излезе с чест срещу Жозе Моуриньо, пускайки оптимален състав на терена, или ще пази силите на звездите си за реванша срещу Атлетико в Мадрид в Лига Европа.

И двата отбора нямат сериозни кадрови проблеми преди мача. За "червените дяволи" не е на разположение единствено резервата на Де Хеа Серхио Ромеро, а участието на Ерик Байе е под въпрос. За 'артилеристите" няма да играе престоялият дълго в лазарета Санти Касорла, не е на разположение и Мохамед Елнени. Хенрик Мхитарян обаче се завръща в състава и е готов да излезе срещу бившия си отбор.

Ще бъде любопитно да се види и как ще се отнесат един към друг мениджърите на двата отбора, които бяха отявлени неприятели в досегашните си срещи във Висшата лига. Тези дни Моуриньо се размекна след новината за напускането на Венгер и заяви, че съжалява частично за отношението си към своя колега.

Победата днес ще гарантира на Манчестър Юнайтед място в Шампионска лига за следващия сезон. Арсенал пък е на шесто място в класирането, даващо право на участие в Лига Европа, а изоставането от четвъртото място - билет за Шампионска лига, е твърде голямо - 11 точки.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:

** Юнайтед не е губил от Арсенал на "Олд Трафорд" в 10 мача. Това е най-дългата безгрешна серия на "червените дяволи" срещу "топчиите" от март 1961 година (17 двубоя).

*** Алексис Санчес може да стане първият играч от сезон 2014/15,, вкарал на настоящия и бившия си тим в една кампания във Висшата лига. Преди 3 години това направи Вилфред Бони, който вкара на Манчестър Сити за Суонзи, а след това премина при "гражданите" и вкара на "лебедите".

**** Арсенал не е побеждавал Юнайтед през април от 1978 година.

***** Дани Уелбек вкара голове на Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и в двата си мача срещу тях във всички турнири. Никой от играчите на Арсен Венгер не е вкарвал повече при гостуване - Емануел Адебайор и Силвен Вилтор също са вкарвали по два пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички