Гладният Моуриньо: Ще опитам да спечеля още една титла


Гладният Моуриньо: Ще опитам да спечеля още една титла

1298 0

След като на Челси спечели предсрочно титлата във Висшата лига, мениджърът на "сините" Жозе Моуриньо заяви, че е гладен за още успехи.

В кариерата си португалецът има общо 22 трофея, но миг след като вече в списъка му се появи третата титла в Премиършип, той насочи вниманието си върху спечелването на четвърта такава.

"Ще опитам да спечеля още една. Винаги ще опитвам. В деня, в който не чувствам страстта да го направя, значи това, което съм постигнал, е достатъчно. Не чувствам, че този ден наближава", заяви Специалния.

"Когато си работил здраво и си шампион, чувстваш, че имаш това, което заслужаваш.Чувството е хубаво. За мен може би е специално чувство, защото не съм най-умният човек, за да избирам страни и отбори. Можех да избера друг клуб, в друга страна, където е по-лесно да станеш шампион. Но аз избрах най-силното първенство в Европа. Рискувах. Толкова съм щастлив, защото спечелих още една титла във Висшата лига, 10, 8 или 9 години по-късно, по време на втория си престой (в Челси)", добави Моуриньо.

Вчера, докато футболистите на Челси празнуваха спечелването на титлата, наставникът на лондочани сподели още пред "Скай спортс":

"Да станеш шампион във Висшата лига е следствие от усърдна работа и всеотдайност. Когато се завърнах, знаех, че се връщам в най-трудното първенство. От първия ден до днес никой не ни е дал нищо, ние сме постигнали всичко сами, с много усилия. Всяка титла е резултат, постигнат с много труд, и причина да си щастлив и горд. Не мога да кажа кой трофей е по-добре да спечелиш. Това е моят последен и най-важен в момента."

"В страната, в която играем, всеки кандидат за титлата ще се върне по-силен следващия сезон. Висшата лига не е най-доброто място да си лидер, да доминираш, но със сигурност ще се опитаме да сме на върха на лигата и през следващата кампания. Аз съм спокоен и се наслаждавам. Да си на върха от началото на сезона и да загубиш само 2 срещи, да не си победен у дома и да имаш прекрасен рекорд като гост, да си отборът с най-малко допуснати попадения, мисля, че това е фантастично", завърши португалецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички