Бивш английски халф разкритикува легенда на Манчестър Юнайтед


Бивш английски халф разкритикува легенда на Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

2276 0

Бившият aнглийски футболист Къртис Уудхаус смята, че Райън Гигс е бил изключително надценен играч. Уудхаус, който прекрати футболната си кариера, за да стане боксьор, прекара няколко години на високо ниво в английския футбол с екипите на Шефилд Юнайтед и Бирмингам.

Въпреки че потвърди, че никога не е достигнал до нивото на Райън Гигс, англичанинът смята, че настоящият селекционер на Уелс е бил прехвален на „Олд Трафорд“. „Райън Гигс е още един изключително надценен играч на Манчестър Юнайтед“, заяви Уудхаус в профила си в Туитър. „Гигс има 162 асистенции и 109 гола във Висшата лига за над 22 години. Неговият отбор доминираше във въпросните 22 години, като чупеше рекорди по отбелязани голове. Райън Гигс беше ляво крило, но ако му погледнеш статистиката, можеш да го объркаш с ляв бек. Гигс дори нямаше добър ляв крак. Той беше невероятен атлет, но левият му крак не беше толкова добър. Той беше приличен играч, но не беше много добър и не успя да направи нито един сезон от световна класа за 22 години“, заяви Къртис Уудхаус.

Въпреки критиките, които получава за представянето си на терена от бившия английски халф, Райън Гигс спечели редица трофеи по време на престоя си на „Олд Трафорд“. Уелсецът триумфира 13 пъти във Висшата лига и 2 пъти в Шампионската лига. А ето защо Дейвид Бекъм е напуснал Манчестър Юнайтед според Райън Гигс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички