Гари Невил посочи "идеалния кандидат" за нов треньор на Юнайтед


Гари Невил посочи "идеалния кандидат" за нов треньор на Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2499 0

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил заяви, че ръководството на клуба трябва да се насочи към Маурисио Почетино, след като днес уволни Жозе Моуриньо. Според легендата на "червените дяволи" аржентинецът е "идеалният кандидат".

"Още миналия сезон казах, че Маурисио Почетино трябва да е новият мениджър на Юнайтед. Неговата работа отговаря на ценностите, които изповядва клубът. Неговият стил на игра, това че дава шансове на млади играчи, предпочита да гради дългосрочно и постоянно да печели, го превръщат в идеален за поста", отчете Невил пред Sky Sports News.

ПОСРЕЩНАТ КАТО МЕСИЯ, ОТСТРАНЕН КАТО ТУМОР

Невил коментира и евентуално пристигане на "Олд Трафорд" на Зинедин Зидан след края на настоящия сезон. "Не бих избрал Зидан пред Почетино, но визитката на Зизу е красноречива. Той беше класа на терена и го доказа и на треньорската скамейка в Мадрид".

Бивщият английски национал посъветва шефовете на Юнайтед да обмислят внимателно следващия мениджър и като цяло политиката в клуба. "Уволнението на Моуриньо ще даде възможност на хората в клуба да помислят какво искат и как да го постигнат. Те трябва да са сигурни, че следващият мениджър ще бъде правилният, но трябва да помислят и за всичко около него", завърши изказването си Невил.

Междувременно звездата на Юнайтед Пол Погба не пропусна да се изгаври с Моуриньо след уволнението му. Вижте как го направи в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички