Футболистът на Челси Жоржиньо вече напълно открито се замисля за Златната топка


Футболистът на Челси Жоржиньо вече напълно открито се замисля за Златната топка
Снимка: Getty Images/Guliver

1775 0

Полузащитникът на Челси Жоржиньо вече има три трофея на сметката си през календарната 2021 г. и напълно закономерно се превърна в един от фаворитите за най-ценното индивидуално отличие във футбола - Златната топка.

През месец май той спечели Шампионска лига със "сините", след това стана европейски шампион с Италия през юли, а снощи, преди да спечели и Суперкупата на Европа, даде следното интервю за "Amazon Prime Video Italia":

"Всичко за мен започна във Верона. Пристигнах на 15-годишна възраст през 2006 г. , когато получавах 20 евро на седмица. Купувах си млечен шейк, който струваше 1 евро, сядах на стълбите на площад Бра и прекарвах целия следобед, наблюдавайки хората", заяви той за първите си стъпки в големия футбол.

"Наскоро се върнах там и реших да си взема същото питие за 1 евро, да седна отново на тези стъпала след всичките тези години на жертви. За мен беше много емоционално да го направя отново, съвсем сам", допълва Жоржиньо и даде отговор да въпрос какъв съвет би дал на 15-годишното си "Аз":

"Винаги да вярва в себе си и да не се отказва. Винаги ще настъпват трудни моменти, много хора ще искат да ви повалят, но винаги можете да разчитате на тези, които са до вас. Никой не може да каже какво ще бъде бъдещето, това ще решите вие".

"Преминаването във Висшата лига ми помогна да се подобря физически. Преди да дойда тук, се опитвах повече да чета играта, а след това пристигнах в Англия и се адаптирах", разкри още полузащитникът.

Накрая той бе попитан и за самата Златна топка и отговори утвърдително дали очаква да я получи:

"Когато се говори толкова много за това, естествено, че ще се замислиш!".

ТУК можете да прочетете повече за финала между Челси и Виляреал, който завърши с изпълнението на 14 дузпи!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички