Френки Де Йонг бил близко до гранд от Висшата лига преди на хоризонта да се появи Барселона


Френки Де Йонг бил близко до гранд от Висшата лига преди на хоризонта да се появи Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

5116 0

Още през зимата испанският гранд Барселона обяви трансфера на Френки Де Йонг. Халфът бе привлечен от Аякс, но доигра сезона на "Йохан Кройф Арена" преди официално да бъде представен на "Камп Ноу" в началото на месеца.

Самият играч признава, че харесва английският Арсенал и е можело да се озове на "Емирейтс", но тогава дошла и офертата от Барселона. Той споделя, че харесва играчи като Пиер-Емерик Обамеянг и Месут Йозил, но също така не крие, че е сбъдната мечта за него да играе до идола си Лионел Меси.

"Като по-малък много харесвах Арсенал. Още от дете имам списък с любими отбори - Аякс - Арсенал - Барселона. Но да, ако можеш да отидеш директно в Барселона, просто го правиш. Аз имах шанса да дойда в Барселона дори по-бързо от колкот съм си преставял", споделя 22-годишният полузащитник.

Ако искате да видите какво изпращане спретна Аякс на Френки Де Йонг, може да го направите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички