Невиждано: Аякс се сбогува с Де Йонг чрез специален автобус и вестник


Невиждано: Аякс се сбогува с Де Йонг чрез специален автобус и вестник
Снимка: Getty Images/Guliver

3414 0

Холандският гранд Аякс направи невиждано в света на футбола изпращане за своята звезда Френки Де Йонг. Както е известно, младият талант се разделя с отбора, за да премине в състава на испанския колос Барселона.

Де Йонг вече се намира в Каталуния, където преминава медицински тестове и ще бъде официално представен като футболист на "блаугранас". Халфът бе съпроводен с много приятна изненада от вече бившия му клуб, който изпрати футболиста си със специално послание.

Аякс е наел автобус, на който е изобразен ликът на Френки Де Йонг с надпис "Барса, наслаждавай се на бъдещето, както ние го правим". Самото превозно средство е по улиците на Барселона, където привлече погледите на гражданите.

Другата изненада, която бяха приготвили от щаба на Аякс, бе цяла страница в авторитетния испански вестник "Mundo Deportivo", на която бе изобразен Де Йонг със същото послание, присъстващо и на автобуса. Към страницата бе добавено и пожелание за късмет. Аякс се превръща в първия клуб, който купува страница във вестник за реклама, за да поздрави свой играч за трансфера му в друг отбор.

Междувременно продължават слуховете за преминаването на Антоан Гризман в Барселона. Кога се очаква французинът да бъде официално представен като играч на каталунците - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички