Фирмино отива в Ливърпул като втория най-скъп играч


Фирмино отива в Ливърпул като втория най-скъп играч
Снимка: Getty Images/Guliver

2696 0

Роберто Фирмино се превърна във второто най-скъпо попълнение в историята на Ливърпул, след като тази нощ клубът е постигнал споразумение с Хофенхайм за сделка на стойност 29 милиона паунда. 

Бразилският национал се е съгласил да приеме 5-годишен договор и да получава малко над 100 000 паунда на седмица. 23-годишният футболист ще премине медицински прегледи на "Анфийлд" след края на Копа Америка.

Фирмино, който бе свързван и с трансфер в Манчестър Юнайтед, бе трансферна цел №1 за Ливърпул през летния трансферен прозорец. Само Анди Керъл, за който "мърсисайдци" платиха 35 млн. паунда, струваше на клуба повече от Фирмино. На "Анфийлд младият бразилски играч ще заиграе заедно със своите сънародници Лукаш Лейва и Филипе Коутиньо.

 

Ливърпул е изпратил делегация на Копа Америка, а Иън Айре - изпълнителният директор на клуба, ще осъществи сделката рано в сряда сутринта в Сантиаго, където се намира националният тим на Бразилия преди 1/4-финалния сблъсък на отбора с Парагвай.

До момента Ливърпул има 3 нови попълнения - Джеймс Милнър, Дани Ингс и Адам Богдан. "Червените" също подсигуриха и идването в тима на младия талант на Чарлтън Джо Гомес.

Десният бек на Саутхемптън Натаниъл Клайн също е зорко следен от мърсисайдския клуб. Но привличането на класен нападател си остава основна цел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички