Феновете в Англия са бесни от решение на Висшата лига


Феновете в Англия са бесни от решение на Висшата лига
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1264 0

Висшата лига обяви в петък, че феновете ще могат да плащат допълнително по 14,95 паунда, за да гледат мачове, които не се излъчват по телевизията, но това веднага бе посрещнато с възмущение от феновете на английския футбол. Докато много поддръжници се радват, че всички игри вече се предлагат, цената на тази услуга - в допълнение към това, което хората плащат за Sky Sports и BT Sport - е причината за възмущение.

Така, половината от останалите мачове през следващите три седмици ще бъдат излъчени в Sky Sports и платформите за плащане за гледане на BT Sport за 14,95 паунда. Както се оказа, гласуването от клубовете беше 19-1, като само от Лестър Сити са се противопоставили. Гари Невил, легендарен играч на Манчестър Юнайтед и настоящ коментатор на Sky Sports, е един от личностите, който излезе публично в защита на феновете.

"Това е наистина лош ход от Висшата лига да поиска по 14,95 паунда за единични мачове, които са били показани безплатно в продължение на шест месеца!", написа той в Twitter. Бившият шампион във Висшата лига Крис Сътън също заяви неодобрението за решението. "Намираме се в разгара на пандемия. Хората губят работата си. Видяхме парите, които клубовете от Висшата лига похарчиха за трансферни такси, парите, които похарчиха за агенти. Не е добре за футболните фенове. Лестър излезе добре от това, но останалите  е объркващо, че в тези времена им се иска допълнително. Висшата лига наистина сбърка с това".

Висшата лига не допуска фенове на трибуните през последните седем месеца и Асоциацията на футболните привърженици публикува изявление, в което призовава плащанията да бъдат отменени, докато не може да се постигне някаква нормалност по стадионите. "Бихме призовали BT Sport и Sky Sports да преразгледат цените си за тези мачове. Много клубове от Висшата лига вече взеха пари от фенове, особено притежателите на сезонни билети, за мачове, на които не могат да присъстват, така че ги призоваваме да получат възстановяване на средства възможно най-скоро".

А кои бяха най-надценените трансфери на Острова - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички