Фабрегас: Шаби Алонсо искаше да дойде в Арсенал


Фабрегас: Шаби Алонсо искаше да дойде в Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2256 0

Бившият халф на Арсенал Сеск Фабрегас сподели, че сънародникът му и съотборник в националния отбор на Испания Шаби Алонсо е имал желание да се присъедини към тима на „топчиите“ в момента, в който е напускал Ливърпул. Алонсо спечели Шампионската лига и ФА Къп с тима на мърсисайдци.

През 2008-ма година обаче бившият испански национал започна да проявява желание да напусне „Анфилд“, след като тогавашният мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес имаше желание да го замени с Гарет Бари. Алонсо остана още една година в тима, след което се присъедини към Реал Мадрид. Фабрегас обаче споделя, че сънародникът му е имал желание да премине в Арсенал.

„Говорихме си с Шаби по телефона цяло лято. Той си умираше да дойде. Буквално молеше да го пуснат в Арсенал. Ако трябва да съм честен, направих всичко възможно това да се случи. Говорех с когото трябваше да говоря. Дадох своето мнение. Смятах, че той ще бъде страхотно попълнение за нас. Спомням си, че през цялата ваканция си говорех с него и го питах какво се случва. Жалко е, тъй като той щеше да бъде много-много добро попълнение за тима“, каза Сеск Фабрегас. А ето защо Шаби Алонсо е решил да напусне Реал Мадрид за сметка на Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички