ФА наказа жестоко Александър Митрович, треньорът на Фулъм също го отнесе


ФА наказа жестоко Александър Митрович, треньорът на Фулъм също го отнесе
Снимка: GettyImages

3051 0

Сръбският голаджия на Фулъм - Александър Митрович, получи много тежко наказание от Футболната асоциация на Англия!

28-годишният таран, който има 12 гола и 4 асистенции в общо 25 срещи за "котиджърс" през сезон 2022/23, е със спрени права за 8 МАЧА заради невъздържаното си поведение по време на четвъртфиналния двубой за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед, загубен с 1:3 на 19 март!

В средата на второто полувреме Митрович изблъска главния съдия Крис Кавана, който при резултат 1:0 за неговия тим отсъди дузпа за "червените дяволи" и изгони с директен червен картон Вилиан за игра с ръка на бразилеца.

Защо 8 мача?

Футболната асоциация обясни, че три мача от наказанието му са за червения картон, което е стандартна практика, други три мача са за самото изблъскване на рефера, а още два мача са наложени заради използването на груб и неуважителен език. Освен това Александър Митрович е глобен със 75 000 лири!

Последици за мениджъра и програмата на Фулъм

Старши треньорът на Фулъм - Марко Силва, пък ще изтърпи наказание от два мача, след като и той получи червен картон при възникналните спорове на "Олд Трафорд".

До края на кампанията лондонският отбор, който е на десето място в таблицата с 39 точки, има да играе срещу Уест Хям, Евертън, Лийдс, Астън Вила, Манчестър Сити, Ливърпул, Лестър, Саутхемптън, Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички