Евертън уволни Сам Алърдайс


Евертън уволни Сам Алърдайс
Снимка: Gulliver/GettyImages

1529 0

Ръководството на Евертън освободи досегашния мениджър на тима Сам Алърдайс, обявиха от клуба. Раздялата с 63-годишния специалист не е изненада, тъй като в последните седмици феновете на тима се обявиха срещу наставника.

Недоволни от стила на игра на отбора, привържениците на „карамелите“ настояваха за отстраняването му от поста, като дори го обиждаха в последните мачове. В крайна сметка това най-вероятно е довело до решението на собственика на клуба Фархад Мошири да се раздели с треньора.

"Като част от дългосрочната ни стратегия, взехме решение през лятото да назначим нов мениджър, който да застане начело на отбора“, заяви спортният директор на Евертън Денис Барет-Баксендейл.

Алърдайс оглави мърсисайдци в края на ноември, заменяйки на поста Роналд Куман, който бе освободен след колебливия старт на сезона. Впоследствие опитният наставник успя да стабилизира играта на отбора, който финишира на осмо място във Висшата лига. Въпреки това обаче Алърдайс стана поредният мениджър, който напуска предсрочно „Гудъсин Парк“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички