Договорът на Алърдайс му носи по-голяма заплата от тази на Зидан и Емери


Договорът на Алърдайс му носи по-голяма заплата от тази на Зидан и Емери
Снимка: Gulliver/GettyImages

1226 0

Тим, който отпадне от Висшата лига получава по 93 471 118 паунда за участието си през кампанията, а отборите, които завършат на 17-то и 16-то място прибират по над 100 милиона. За това никой тим в Премиършип не иска да се разделя с елита. Сумата наистина е впечатляваща. Поради тази причина от Евертън взеха решението да уволнят Роналд Куман. Под негово ръководството "карамелите" играеха ужасяващо слабо. Отборът от Ливърпул пък прекара почти месец без мениджър, като днес бе обявено, че Сам Алърдайс официално поема тима от "Гудисън Парк".

През седмицата Алърдайс показа колко добър е в професията си, когато с думи нахъса отбор, който все още не води, за да стигне до победа с 4:0.

Според "Express" Биг Сам е подписал договор за 18 месеца, като седмичното му възнаграждение е в размер на 115 хиляди паунда, което прави по 6 милиона на година или общо 9 милиона за престоя му.

Сумата, която ще постъпва всяка седмица в банковата сметка на мениджъра обаче е доста стряскаща. Според направанета от изданието справка, става ясно, че треньорът на Европейския клубен първенец Реал Мадрид Зинедин Зидан получава по-малко възнаграждение. "Под" Алърдайс са още имена като Диего Симеоне (Атлетико Мадрид), Маурисио Почетино (Тотнъм), Унай Емери (ПСЖ) и Масимилиано Алегри (Ювентус). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички