Евертън шокира Манчестър Юнайтед на "Гуудисън парк"


Евертън шокира Манчестър Юнайтед на "Гуудисън парк"

5421 0

Евертън победи Манчестър Юнайтед с 1:0 на "Гуудисън Парк" в мач от 32 кръг на английската Висша лига. Голът за "карамелите" отбеляза Антъни Гордън.

Франк Лампард и компания отчаяха отбора от Манчестър, като не позволиха почти никакви опасни удари към вратата на Пикфорд. От своя страна, "червените дяволи" изиграха изключително слаб двубой, без идея в играта и най-вече във фаза атака. 

Две прекрасни намеси на вратаря на "карамелите'' като че ли отчаяха момчетата на Рангник още до 12 минута на двубоя и след това нямаше никаква опасност пред вратата на домакините.

Единственият гол падна в 27-та минута, като след удар на Антъни Гордън, топката рикошира в Хари Магуайър и остави без шансове Давид де Хеа. 

Две по-чисти положения се откриха пред Юнайтед след 80-та минута, но изглеждаше прекалено късно, за да се промени резултата.

Кристиано Роналдо беше напълно обезличен на терена, като португалецът се връщаше много назад, за да успее да играе с топката. 

С победата си Евертън се отдалечават от зоната на изпадащите, като са на 4 точки от 18-ия Бърнли. Следващият двубой на "карамелите" е срещу Лестър.

За Манчестър Юнайтед загубата означава, че отборът почти сигурно няма да играе в Шампионска лига през следващия сезон, а за да го направят "червените дяволи" трябва да спечелят всеки един мач до края на Висшата лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първите секунди от мача започнаха с висока преса и с две неуспешно организирани атаки от Евертън. Първата ситуация се откри пред Юнайтед в 6-та минута, но ударът мина покрай вратата. В 8-та минута "червените дяволи" имаха отлична възможност за отбелязване но Пикфорд отби в корнер удар на Рашфорд. Минута по - късно Роналдо стреля, но в аут. Въпреки тези ситуации, домакините продължиха с натиска. Феноменална намеса на вратаря на "карамелите" отново в 12 минута, и отново след удар на Рашфорд. Блокиран удар на Роналдо в 13 минута на двубоя. Натискът на гостите се засили.

В следващите минути Евертън укроти нападението на Юнайтед и мачът се премести в центъра на терена.

ГОЛ! "Карамелите" търпеливо изчакаха шанса си и в 27 минута, след грешка в центъра на Матич, отбелязаха във вратата на Де Хеа чрез Антъни Гордън и злощастен рикошет в крака на Хари Магуайър. Минута по-късно отново пропуск за Евертън, домакините се разиграха.

Феноменален изстрел на Ричарлисон в 37 минута и още по-добро спасяване на Де Хеа. Пол Погба замени Фред, очевидно поради получена контузия. 

В 43 минута Алекс Телеш центрира опасно за Роналдо, но Миколенко изпрати топката в корнер, точно пред очите на португалеца. Полувремето завърши с ъглов удар за Евертън, но нищо опасно за вратата на Давид де Хеа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Без промени в съставите на двата отбора преди началото на второто полувреме.

В 47 минута Бруно Фернандеш можеше да излезе очи в очи с Пикфорд, но топката бе пратена в корнер. Веднага след това Рашфорд отново опита удар, но отново беше блокиран. Фантастично дълго подаване на Фернандеш към Рашфорд, но топката мина далеч от вратата в 50 мин.

В 51 минута беше показан първият жълт картон в двубоя на Пол Погба. Гордън изпълни корнер за домакините в 52 минута, но Магуайър се извиси над всички и изчисти. Годфри също се отчете с пропуск за Евертън в 54 минута, след като игра с глава от ъглов удар. В 59 минута Юнайтед най-накрая стигна до корнер, но не се случи нищо интересно пред Пикфорд.

В 64-та минута Матич бе заменен от Хоан Мата, който записва първите си минути през този сезон във Висшата лига. Рашфорд пък отстъпи мястото си на Антъни Еланга.

Изключителен пропуска за "карамелите" в 69 минута! Голмайсторът Гордън центрира успоредно и топката отиваше в напълно свободния Ричарлисон, но Уан-Бисака изби топката пред очите му.

В 71 минута "червените дяволи" имаха хубава възможност за отбелязване, но Виктор Линдельов игра с ръка в наказателното поле. По същото време Лампард замени Калвърт-Люин за Демарай Грей.

Антъни Гордон получи жълт картон в 74 минута за нарушение срещу Джейдън Санчо. В 77 минута отново Гордън беше замесен в ситуация за дузпа, след като се откъсна от Уан-Бисака, но такава не бе отсъдена от главния арбитър Джонатан Мос.

Точен удар записа Пол Погба в 81 минута, но това далеч не затрудни вратаря на Евертън, като това бе едва третото спасяване на Пикфорд. В заключителните 10 минути от срещата Юнайтед се хвърли да изравнява, като Уан-Бисака имаше страхотна възможност в 83 минута, но защитата на Евертън се справи. Фабиан Делф бе заменен от Абдулай Дукур в 84 минута. В 87 минута Кристиано Роналдо получи жълт картон заради изритване на топката.

Добавеното време на двубоя беше 5 минути, толкова имаше Юнайтед, за да вземе нещо от срещата. В тези финални мигове Роналдо, който бе останал единствен на върха на атаката на гостите, се опита чрез индивидуална игра да вземе равенството, но португалецът стреля право в тялото на Пикфорд. Нападателят потърси дузпа за тази ситуация, искайки игра с ръка на защитник на Евертън, но ВАР дори не преразгледа ситуацията.

Стартови състави:

ЕВЕРТЪН:

Пикфорд, Коуман, Годфри, Кийн, Миколенко, Делф, Алан, Иуоби, Гордън, Калвърт-Люин, Ришарлисон

Резерви: Деле Али, Брегович, Брантуейт, Гомеш, Грей, Дукур, Кени, Рондон, Холгейт

Мениджър: Франк Лампард

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД:

Давид де Хеа, Линдельов, Хари Магуайър, Матич, Рашфорд, Роналдо, Джейдън Санчо, Алекс Телеш, Аарън Уан-Бисака, Бруно Фернандеш, Фред.

Резерви: Диого Далот, Джоунс, Еланга, Лингарт, Мата, Мейбри, Погба, Хендерсън, Хийтън

Мениджър: Ралф Ранфник

ПРЕДИ МАЧА ЕВЕРТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 

И за двата отбора мачът е от изключително значение, тъй като домакините се намират на ръба от зоната за изпадане от най-високото ниво на Англия, а "червените дяволи" заемат 7-мо място, което е далеч от очакванията на феновете на отбора. 

Момчетата на Франк Лампард допуснаха три поредни загуби, а срещу Юнайтед нямат победа от 2019 година. За "карамелите" няма да могат да се включат днес Том Дейвис, Нейтън Патерсън и Андрос Таунзенд заради контузии.

От своя страна Юнайтед няма да могат да разчитат Рафаел Варан, който записа 90 минути при равенството срещу Лестър, но отново е с болежки. Единсон Кавани, Скот МакТоминей и Люк Шоу също пропускат срещата. Очаква се на терена да се завърне звездата на "червените дяволи" Кристиано Роналдо, който не взе участие в миналия двубой, заради болест.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички