Евертън се наложи над Челси, Фулъм разгроми "чуковете" (ВИДЕО)


Евертън се наложи над Челси, Фулъм разгроми "чуковете" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

622 0

Евертън победи Челси с 2:0 в двубой от 16-ия кръг на Висшата лига. "Карамелите" стигнаха до успеха с голове на Дукур в 54' и Добън в 90+2'.

Домакините от днешния мач са все още на 17-о място заради отнетите 10 точки, но отборът щеше да бъде комфортно в средата на таблицата. Челси е на 11-а позиция, като колебливото представяне на тима на Маурисио Почетино продължава.

През първото полувреме опасните положения бяха малко, но Челси бе по-активен. Вторите 45 минути ситуацията се промени. В 54; Макнийл поде контраатака за Евертън и изведе Доминик Калвърт-Люин зад гърба на отбраната на Челси. Нападателят стреля право в тялото на Санчес. Абдюлай Дукуре бе на правилното място в точния момент, за да вкара за 1:0.

Във втората минута от добавеното време на срещата след центриране от корнер от страна на Джеймс Гарнър. Люис Добин засече от границата на наказателното пол

Фулъм пък спечели убедително срещу Уест Хям с 5:0. Домакините си осигуриха успеха в лондонското дерби още през първата част след попадения на Раул Хименес, Вилиан и Тосин Адарабиойо. След почивката Хари Уилсън и Карлос Винисиус също се разписа за Фулъм, който се изкачи с четири места в класирането, за да застане на 10-а позиция. Уест Хям остава девети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички