Евертън наказа Челси за фрапантна грешка и вече диша по-спокойно (ВИДЕО)


Евертън наказа Челси за фрапантна грешка и вече диша по-спокойно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1260 0

Челси и Евертън не успяхада се победят в дома "сините" "Стамфорд Бридж" в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига. Двата тима завършиха при резултат 2:2, а "карамелите" наказаха домакина в самия край.

Първата част изцяло бе диктувана от играта на Челси. Лондончани бяха притиснали гостите в собственото им поле, но отлична игра в защита на "карамелите" предотврати гол във вратата на Пикфорд. Феликс и Хаверц си пробваха късмета от дистанция на няколко пъти, но техните удари или бяха спасявани от Пикфорд, или блокирани от противниковите бранители.

След началото на втората част обаче Челси най-накрая проби отбраната на Евертън и откри резултата. В 52' "сините" организираха чудесно нападение, което мина през Енцо Фернандес, Бен Чилуел и Жоао Феликс. Последният го завърши успешно с прецизен удар от дъгата на наказателното поле, като получи малко помощ от страничния стълб.

Video edited on Kapwing

След гола на Челси обаче Евертън излезе от зоната си на комфорт и вкара. В 69' "карамелите" получиха правото да изпълнят корнер, а след неговото изпълнение Абдулай Дукуре реализира за 1:1.

Video edited on Kapwing

Радостта на Евертън не продължи дълго. В 76' Джеймс Тарковски фаулира Рийс Джеймс в наказателното поле и Дарън Инглънд отсъди дузпа. Зад топката застана Кай Хаверц и хладнокръвно върна преднината на "сините".

Video edited on Kapwing

До края на срещата Евертън се втурна в предни позиции и се възползва от огромна грешка на Калиду Кулибали в изнасянето на топката. В герой се превърна Елис Симс, който надви опитния бранител в ситуация 1 на 1 и промуши топката през Кепа Арисабалага.

Video edited on Kapwing

Челси е на десетата позиция с 38 пункта, а Евертън диша по-спокойно на 15-то място с актив от 26 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички