Ерлинг Холанд се развихри, а Манчестър Сити отново показа голова мощ в края на сезона (ВИДЕО)


Ерлинг Холанд се развихри, а Манчестър Сити отново показа голова мощ в края на сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

556 0

Манчестър Сити постигна категорична победа на Уулвърхемтън с 5:1 в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига. По този начин "гражданите" отново са на точка зад Арсенал, но имат и мач по-малко, с който може да ги задминат в класирането. Четири попадения отбеляза Ерлинг Холанд (12'-дузпа, 35', 45+3' - дузпа, 54'), а Хулиан Алварес се разписа в 85'.

Голямата звезда на мача бе Ерлинг Холанд, който отбеляза 4 гола, което означава, че има 36 попадения във всички състезания този сезон за Манчестър Сити. 9 хеттрика (!) за по-малко от два сезона като играч на Ман Сити, а общо в кариерата си има 21. Само Серхио Агуеро има повече отбелязани дузпи за Сити - 27, от Холанд - 12. Алварес пък успя да се разпише в 100-ия си мач за отбора от Манчестър. 

Двубоят премина изцяло под доминацията на домакините. В 11'  Гвардиол стреля високо над вратата, но бе връхлетях от Аит-Нури и след получилия се контакт главният арбитър отсъди дузпа. След преглед с ВАР решението бе потвърдено, макар да прооди доста полемики, както тази за Арсенал по-рано. Ерлинг Холанд обаче безпроблемно залъга Жозе Са и откри резултата - 1:0, а това даде само старт на головото му шоу.

В 35' Родри от наказателното поле даде великолепен прецизен пас към Холанд, който се извиси високо и вкара с глава за 2:0. В добавеното време на първата част се стигна до втора дузпа, като нарушението извърши Семедо срещу Холанд. Отново имаше намеса на ВАР, а норвежецът наниза хеттрика си.

През второто полувреме в 53' В 53-а минута Едерсон допусна груба грешка след центриране, а Хи-Чан Хуан се възползва като с отличен удар намали до 3:1. Още в следващата атака обаче "гражданите" отговориха. Отговорът на Манчестър Сити бе мигновен. Бернардо Силва подаде към Ерлинг Халанд, който овладя и навлезе в противниковото наказателно поле. Успя да нагласи топката на левия си крак - 4:1.

5 минути преди края на редовното време Родри отигра към  Хулиан Алварес, който отправи удар в долния десен ъгъл от вътрешността на пеналтерията за 5:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички