Ерик тен Хаг за Мейсън Маунт: Не мисля, че Челси искаха да го продават


Ерик тен Хаг за Мейсън Маунт: Не мисля, че Челси искаха да го продават
Снимка: Getty Images

2588 0

През лятото на 2023-та година Мейсън Маунт напусна юношеския си клуб - Челси, подписвайки дългосрочен договор с Манчестър Юнайтед (до средата на 2028-а).

"Червените дяволи" платиха на "сините" 64.2 милиона евро за правата на атакуващия полузащитник, който за момента не успява да им се отблагодари подобаващо, тъй като получи две контузии, заради които пропусна общо 27 мача през сезон 2023/24.

Мейсън Маунт

Все пак, Маунт се завърна на терена на 17-и март и поигра 15 минути срещу Ливърпул, а на 30-и март дори вкара гол във вратата на Брентфорд...

"Не мисля, че Челси искаха да го продават"

Сега, в часовете преди сблъсъка между Юнайтед и Челси на "Стамфорд Бридж" от 31-вия кръг на английската Висша лига (кога и къде да го гледаме?), Ерик тен Хаг направи интересно разкритие:

ОЩЕ: Ерик тен Хаг посочи причината за слабия сезон на Манчестър Юнайтед!

"Не мисля, че Челси искаха да го продават. Искаха да го задържат и дори му предлагаха нов контракт на няколко пъти. Но самият той желаеше да направи тази стъпка", обясни наставникът на Манчестър на пресконференция.

"Той е фантастичен футболист. На първо място, най-важното сега е, че е здрав, но ние трябва да подходим внимателно. Искаме да го използваме, за да даде своя принос към отбора, както го направи в събота (б.р. - срещу Брентфорд). Сигурен съм, че ще се превърне във важен играч за Манчестър Юнайтед", допълни още Тен Хаг по адрес на Маунт.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ас №1 на Челси не спира да мечтае, но ветеран в Манчестър Юнайтед може да се окаже "кошмар"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички