Ерик тен Хаг посочи причината за слабия сезон на Манчестър Юнайтед


Ерик тен Хаг посочи причината за слабия сезон на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

3613 0

Наставникът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, даде пресконференция преди гостуването на "червените дяволи" на Челси в срещата, която е част от 31-ия кръг на Висшата лига. Нидерландецът бе категоричен, че контузиите в отбора му са сред основните фактори, виновни за слабите резултати.

Дербито Челси - Манчестър Юнайтед

"Битката в шампионата е много трудна. Силите са изравнени и от голямо значение е с кои футболисти разполагаш, и с кои - не. Когато имаш шанс с липсата на контузени, е възможно да направиш успешен сезон. Когато обаче е обратното, може да изкараш тежка кампания. Иначе Челси разполага с фантастични играчи, които играят хубав футбол и могат да победят всеки, както вече го показаха", сподели Тен Хаг.

Още: Важни срещи в Манчестър Юнайтед са решили бъдещето на Ерик тен Хаг?

Тен Хаг каза защо се стига до слабите резултати на Юнайтед

Контузените футболисти

"Няма как да предотвратиш травмите, но не само при нас се случва. Стандартът в Премиър лийг и интензитетът са толкова високи, че натоварванията на футболистите са големи. Сити, Ливърпул и Нюкасъл имат същите проблеми. Имам идея защо се стига до толкова много мускулни контузии, но ще обсъдим това вътре в клуба. В момента обаче не ни остава кой знае колко време за тренировки, защото след мач правим възстановяване, след което е дошло време за следващия двубой".

Мейсън Маунт се завръща на "Стамфорд Бридж"

"Той е фантастичен състезател, но е важно да бъде здрав и във форма, защото вече мина през три контузии. Трябва да сме много внимателни със завръщането му на терена. Искаме да разчитаме на него, за да може да помогне по начина, по който го направи през миналия уикенд", добави още нидерландският специалист.

Голям обрат в Манчестър Юнайтед: От нарочен до гонене до важен за бъдещето с удвоена заплата

Още: Потвърдено! Ужас за Манчестър Юнайтед: Две звезди пропускат ключовия за сезона месец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички