Ерик тен Хаг все още няма сигурност за поста си, а Манчестър Юнайтед действа зад гърба му


Ерик тен Хаг все още няма сигурност за поста си, а Манчестър Юнайтед действа зад гърба му
Снимка: Getty Images

1471 0

Бъдещето на мениджъра Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед е все по-несигурно. Отборът се представя далеч под очакванията този сезон и в клуба все по-сериозно обмислят възможността за смяна на нидерландеца през лятото. Победата над Евертън през уикенда леко намали напрежението върху специалиста, но той ще трябва да свърши още доста работа до края на сезона, ако иска да запази поста си.

Насочва ли се Тен Хаг към изхода?

Първоначално новият шеф на "червените дяволи" сър Джим Ратклиф бе обявил пълна подкрепа за Тен Хаг. След като официално взе спортно-техническия контрол над клуба, закупувайки 25% от акциите му, милиардерът обаче започва постипинно да променя позицията си относно нидерландеца и дори вече се говори, че на "Олд Трафорд" се разглеждат различни имена за негов заместник, твърди "CaughtOffside".

Още: Манчестър Юнайтед мина без проблем през Евертън, а постижение на Бербатов бе изравнено (ВИДЕО)

 

Тен Хаг трябва да промени нещо и то бързо, ако иска да запази поста си. Шефовете очакват да видят драматична промяна в играта на тима и в резултатите в оставащите мачове до края на сезона. Целта пред "червените дяволи" е да направят всичко възможно, за да се преборят за място в топ 4 и участие в Шампионската лига.

Междувременно обаче в клуба разглеждат и потенциални кандидати за заместник на Тен Хаг, ако се стигне до раздяла с него през лятото. Още през декември се спрягаха имената на Антонио Конте и Юлен Лопетеги, а други хора в клуба пък лобират за Томас Тухел и Зинедин Зидан. В последните седмици е осъществен контакт и с наставника на Интер Симоне Индзаги, но той категорично е отказал предложението и е показал лоялност към "нерадзурите".

Издънка ли? Хойлунд от Манчестър Юнайтед с постижение, което няма да бъде повторено

"Манчестър Юнайтед ще бъде неговата дестинация" - вече се заговори за завръщане на Хари Кейн в Англия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички