Ливърпул помага на Манчестър Юнайтед за най-голямата цел през сезона - може да спаси и Тен Хаг от уволнение


Ливърпул помага на Манчестър Юнайтед за най-голямата цел през сезона - може да спаси и Тен Хаг от уволнение
Снимка: GettyImages

15224 0

Ливърпул може неволно да е дал сериозен тласък на големия си съперник в исторически план - Манчестър Юнайтед, в преследването им на Шампионска лига през следващия сезон.

Юнайтед беше изхвърлен от Европа в началото на настоящата кампания, завършвайки на дъното в групата на Шампионска лига след Байерн Мюнхен, Копенхаген и Галатасарай. Сега "червените дяволи" са изправени пред огромна битка за класиране за най-голямото състезание в европейския клубен футбол след трудна кампания под ръководството на Ерик тен Хаг.

Шанс за Юнайтед все пак да се класира за Шампионска лига

Още: Английската Висша лига отличи Микел Артета от Арсенал и Расмус Хойлунд от Манчестър Юнайтед

В момента Юнайтед е шести - на 11 точки от челната четворка със само 11 оставащи мача до сезона в лигата. Има обаче шанс Висшата лига да получи допълнително място в Шампионска лига през следващия мандат. Като част от предстоящите промени във формата на състезанието за кампания 2024/25, две европейски лиги ще получат допълнително място въз основа на представянето на техните клубове в състезанията на УЕФА този сезон.

В момента тези две допълнителни места се насочват към Италия и Германия въз основа на класирането на коефициента на УЕФА за текущата кампания. Италианската Серия А в момента е с 16 000 точки за сезона, следвана от германската Бундеслига с 15 214. В момента Висшата лига е трета с 14.625.

Ливърпул беше единственият английски отбор, спечелил в европейско състезание в четвъртък вечер. Отборът на Юрген Клоп победи Спарта Прага с 5:1 в Лига Европа. Брайтън беше разбит с 4:0 от Рома в Лига Европа, докато Уест Хям загуби с 1:0 в същото състезание. Междувременно Астън Вила завърши наравно 0:0 с Аякс в Лигата на конференциите.

Помощта идва от Ливърпул

Ливърпул помогна с победата си над Спарта Прага

Победата на Ливърпул, съчетана с равенството на Астън Вила, добави 0,375 точки към коефициента на Англия, затваряйки разликата спрямо Германия на второто място.

Още: Андре Онана подкрепи сънародника си Франсис Нгану (ВИДЕО)

С шест английски клуба, които все още се състезават в европейското състезание през този сезон, Висшата лига има големи шансове да спечели допълнително място, което би довело до класиране на петото място за състезанието.

В момента Тотнъм заема пето място във Висшата лига и е с шест точки пред Юнайтед, след като е изиграл мач по-малко. Ако отборът на Тен Хаг изпревари "шпорите" и завърши пети, те ще се надяват отбори като Ливърпул и Манчестър Сити да са спечелили достатъчно мачове в Европа този сезон, за да гарантират, че усилията им не са напразни. А основен фаворит за треньорския пост в Барселона попадна на радара на Манчестър Юнайтед.

Още: Солскяер проговори за завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, каза кой играч е пострадал най-много

Джуд Белингам и Ерлинг Холанд в Манчестър Юнайтед? Оле Гунар Солскяер разкри за 2 големи грешки на "червените дяволи"

Различни мениджъри вече са се свързали с Манчестър Юнайтед за поста на Тен Хаг

Дитмар Хаман обясни защо Хари Кейн е направил правилния избор между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички