Ерик Кантона проплака: Не прекръствайте "Олд Трафорд" на "Nestle", моля!


Ерик Кантона проплака: Не прекръствайте "Олд Трафорд" на "Nestle", моля!
Снимка: Getty Images

1504 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона изказа мнение за комерсиализацията на имената на стадионите в Европа. В момента французинът се занимава с туристически бизнес.

"Пътуванията имат за цел да визпътават страст към футбола, да се разбере историята на клуба и как се използва футболът. По-рано говорихме за любимите ми футболни стадиони, но сега всички стадиони се казват "Емирейтс" или "Алианц". Тези стадиони загубиха душата и историята на клуба, както в случая с Арсенал и Уест Хем.

Играл съм на стари стадиони, като "Хайбъри" и "Ъптън Парк". Говорих с някои фенове на Арсенал и те ненавиждат тези нови стадиони. Тези фенове загубиха душата на своите клубове.

За щастие, "Олд Трафорд" си остава "Олд Трафорд". "Анфийлд" си остава "Анфийлд". Днес... Но можете ли да си представите "Олд Трафорд" да се превърне в чисто нов стадион? Ако един ден го направят, съжалявам, няма да съм вече фен на Юнайтед. И ще се откажа от футбола завинаги!

Но, моля, не прекръствайте този стадион "Nestle" или "Amazon", моля! "Олд Трафорд" си е "Олд Трафорд", каза бившата звезда на "червените дяволи". По-рано Кантона предизвика политически скандал в Испания

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички