Екс вратар на Юнайтед разкри колко слаб е бил Роналдо в един показател и кой го подобри


Екс вратар на Юнайтед разкри колко слаб е бил Роналдо в един показател и кой го подобри
Снимка: Getty Images/Guliver

2316 0

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Люк Стийл сподели спомените си от съвместните тренировки с настоящия лидер на тима Кристиано Роналдо. 37-годишният футболист на Нотс Каунти беше на "Олд Трафорд" между 2002 и 2006 година, когато португалецът караше своя първи период в английския гранд.

"На тренировъчния терен и във фитнеса видях млад човек, който по-късно стана най-добрият футболист в света. Тогава не знаех, че той ще стане най-добрият и ще спечели пет "Златни топки", но като погледна назад, разбирам, че е трябвало да се случи. Беше много трудолюбив и винаги тренираше допълнително. Той оставаше след тренировки и тренираше преки свободни удари", разказа Стийл, цитиран от "The Mirror".

"Мога честно да кажа, че неговите преки свободни удари не бяха толкова добри в началото. Спомням си, че Луи Саха постоянно го учеше на нещо. Не знам какво си говореха, но топката често летеше на паркинга. Понякога дори си мислех: "По дяволите, уцели вратата, че вече замръзнах". Но постепенно Роналдо се адаптира. Той започна да вкарва от свободни удари, а топката след ударите му летеше непредвидимо", каза още вратарят. Но въпреки това, суперзвездата не може да се похвали с голяма успеваемост при свободните удари, особено докато бе в Ювентус (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички