Един фактор дели Ливърпул от мечтното нападение, и то без летен трансфер


Един фактор дели Ливърпул от мечтното нападение, и то без летен трансфер
Снимка: Getty Images / Guliver

1658 0

Ливърпул остана в битката единствено за топ 4 през настоящия сезон. Воденият от Юрген Клоп тим не играе за ФА къп и вниманието е насочено единствено към Висшата лига. Очакваше се мърсисайдци да са основен претендент за титлата, но надеждите не бяха материализирани на терена, а според няколко анализатори това се дължи на липсата на изявен реализатор в състава на германския специалист.

Проучване на "Liverpool Echo" обаче показа, че Роберто Фирмино може да се превърне точно в това, което клубът от "Анфийлд" търси. На позицията "централен нападател" бразилецът има най-много точни подавания, създал е най-много положения, има най-много отнети топки, а освен това е регистрирал най-много спринтове и най-много измината дистанция на терена.

Проблемът при Фирмино е в завърващия удар. Той е едва 57-и по голове в цяла Европа, заради което и статутът му на "топ" нападател не е придобит. Ако през лятото обаче бразилецът успее да подобри този показател, Ливърпул автоматично ще разполага с един от най-подвижните и отдадени голмайстори в топ първенствата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички