Двоен подарък за Лийдс след двойна драма: Илия Груев се доближи до Висшата лига (ВИДЕО)


Двоен подарък за Лийдс след двойна драма: Илия Груев се доближи до Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9485 0

Лийдс на Илия Груев получи двоен подарък във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип. Както е известно, неговият тим се бори за едно от първите две места, които дават промоция във Висшата лига. А сега преките конкуренти за тях се издъниха.

Първо това стори третият в подреждането Ипсуич, който пропусна да си върне втората позиция и да измести Лийдс, след като загуби изненадващо с 1:2 от Кардиф, който записа четвърта поредна победа в шампионата.

Кийфър Мур изведе Ипсуич напред в резултата в 79-ата минута и гостите водеха чак до добавеното време. Драмата обаче тепърва предстоеше, след като домакините вкараха две попадения в добавеното време и осъществиха впечатляващ пълен обрат.

Още: Приказно: Серията на Лийдс без загуба с Илия Груев в състава стана изключителна (ВИДЕО)

Така Ипсуич остана със 78 точки - една по-малко от Лийдс. Кардиф пък вече е 10-и с 53 пункта.

По-късно през деня и лидерът Лестър стъпи накриво и затвърди лошата си форма, като остава с една победа в последните пет мача (в това число и три поражения). "Лисиците" завършиха наравно 2:2 като гост на Хъл Сити.

По този начин те вече имат 82 точки, а авансът им пред Лийдс бе стопен на само три пункта. Сериозна драма имаше и в техния двубой, след като два гола на Джейми Варди не бяха достатъчни за победата.

Фабио Карвальо изпусна дузпа за Хъл Сити в 7-ата минута, но в 16-ата се реваншира с гол. Само четвърт час след това Варди изравни с точно изпълнен 11-метров наказателен удар. Зарури върна аванса за домакините след час игра, но само две минути след това Варди реализира и второто си попадение и донесе точката за Лестър.

Още: Номиринаха Илия Груев за "Играч на месеца" за февруари в Чемпиъншип

В следващите им мачове от Чемпиъншип Лестър гостува на Бристол Сити (29.03), като преди това има визита и на Челси от 1/4-финалите във ФА Къп (17.03), Лийдс приема у дома Милуол (17.03), а Ипсуич посреща у дома Шефилд Уензди (16.03).

Още: Тотален шок: Почти объркаха Илия Груев с Йохан Кройф, той се обяснява

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички