Приказно: Серията на Лийдс без загуба с Илия Груев в състава стана изключителна (ВИДЕО)


Приказно: Серията на Лийдс без загуба с Илия Груев в състава стана изключителна (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6291 0

Илия Груев и неговият Лийдс не допуснаха изненада в 37-ия кръг от Чемпиъншип, в който срещнаха предпоследния във временното класиране Шефилд Уензди. Гостите надделяха с 2:0, а българският полузащитник остана на терена през цялото време.

Така Лийдс събра 79 точки и поне временно си върна второто място, като доближи лидера Лестър на две точки и изпревари третия Ипсуич с една. И двата тима обаче са с мач по-малко от Лийдс. Шефилд пък остава на 23-то място с 38 точки, колкото имат и Стоук Сити и Хъдърсфийлд, които обаче са с мач пасив.

Това бе десети пореден двубой за Илия Груев като титуляр в Чемпиъншип. Освен това пък отборът му вече е в серия от цели 14 мача без загуба, когато той играе (във всеки от тях - като титуляр). В този период са записани само две равенства и цели 12 победи.

Последният случай, в който Груев игра, но Лийдс загуби, бе през миналата година - на 29 декември - с 0:1 като гости на Уест Бромич. Припомняме, че на 1/8-финалите срещу Челси (28 февруари) Груев остана извън групата поради лека травма.

Точни за успеха на Лийдс срещу Шефилд Уензди бяха Патрик Бамфорд (45+5') и Уилфред Нонто (58'). Първият реализира седмия си гол в шампионата през кампанията, след като стигна до чудесно подаване на Фирпо на далечната греда и нямаше как да сбърка от непосредствена дистанция. Нонто пък показа добър контрол на топката след извеждащо подаване, нахлу в наказателното поле и стреля покрай вратаря, за да подпечата успеха.

Изненадващо или не, но Лийдс нямаше победа в последните три мача срещу този опонент, записвайки две нулеви равенства и едно поражение с 0:2.

В следващия кръг Лийдс ще посрещне у дома Милуол (17 март), докато Шефилд Уензди има нов тежък сблъсък срещу борещ се за промоция във Висшата лига тим - Ипсуич (16 март).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички