Две дузпи върнаха Челси на победния път във Висшата лига - Лийдс бе сразен


Две дузпи върнаха Челси на победния път във Висшата лига - Лийдс бе сразен
Снимка: Getty Images

2252 0

Челси се измъкна в последните секунди при домакинството си срещу Лийдс във Висшата лига, като спечели с 3:2. Така "сините" събраха 36 точки и се закрепиха зад Манчестър Сити и Ливърпул, като изостават със съответно 2 и 1 точки от тях. Лийдс пък остава 15-и с 16 пункта.

Двубоят бе изключително приятен за наблюдаване от неутралния привърженик, като бе изпълнен с голови положения и реализирани попадения. Резултатът бе открит още в 28-ата минута в полза на гостите, след като Рафиня се разписа. До края на частта обаче Мейсън Маунт изравни (42').

През второто полувреме обратът стана пълен, след като Жоржиньо вкара от дузпа (58'). 7 минути преди края на редовното време изглеждаше сякаш гостите ще успеят да измъкнат токата, след като Гелхардт изравни само минута, след като се появи на терена.

В последните минути от сблъсъка обаче (90+4') "сините" от Лондон получиха правото да изпълнят нов 11-метров наказателен удар и той също бе превърнат в гол, отново от Жоржиньо.

Откакто Лийдс се завърна в елита, това бе трети двубой между тези съперници. Последният завърши при нулево равенство, когато Челси бе гост в края на миналия сезон, но в мача преди година на "Стамфорд Бридж" отново "сините" ликуваха, тогава след победа с 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички