Дузпа спаси Манчестър Сити срещу Норич


Дузпа спаси Манчестър Сити срещу Норич

865 0

Манчестър Сити едва не загуби лидерството си във Висшата лига. "Небесносините" можеха да завършат наравно 1:1 срещу Норич, но все пак успяха да стигнат до победа с 2:1 благодарение на точно изпълнена дузпа от Яя Туре.

"Гражданите" доминираха през целия двубой и създадоха куп положения, от които обаче не успяха да се възползват максимално. Те бяха и много неточни в завършващата фаза, а получилият почивка Рахийм Стърлинг се появи на терена през второто полувреме, за да повиши атакуващата мощ на своите.

Това даде резултат в 67'. При центриране от корнер Кевин Де Бройне намери Николас Отаменди, който засече точно във вратата и даде аванс на своите с дебютния си гол - 1:0.

"Канарчетата" едва не се добраха до равенството, след като Джером успя да се разпише само 7 минути преди края. В крайна сметка обаче Мартин беше изгонен от игра след нарушение в наказателното поле, а Яя Туре беше хладнокръвен и реализира - 2:1 за кандидат-шампионите. В края на мача Туре изпусна втора дузпа , отсъдена за неговия тим.

Така Сити остава начело с 25 точки - колкото има и Арсенал, но "гражданите" са с по-добра голова разлика. Двата тима увеличиха аванса си пред Юнайтед на 4 точки, а Лестър изскочи на 3-о място с 22 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички