Дербито на Манчестър завърши без победител


Дербито на Манчестър завърши без победител
Снимка: Gulluver/ Getty Images

874 0

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити не излъчиха победител в дербито на 10-я кръг във Висшата лига, изиграно днес на "Олд Трафорд". Двата тима завършиха при резултат 0:0, като "червените дяволи" могат повече за съжаляват, защото бяха по-дейният тим през второто полувреме.

Първата по-интересна ситуация дойде в осмата минута. Манчестър Юнайтед имаше претенции за игра с ръка на границата на наказателното поле, но съдийски сигнал нямаше.

В 22-та минута капитанът на „червените дяволи“ Уейн Рууни получи рана на главата след сблъсък с Венсан Компани. Английският национал трябваше да напусне терена, за да бъде превързан. В същото време Антонио Валенсия също получи травма и се нуждаеше от лекарска помощ. И двамата обаче продължиха участието си в мача.

Въпреки че създадоха по няколко положения, нито един от двата тима нямаше точен удар в очертанията на вратите и първото полувреме завърши при нулево равенство.

В началото на второто полувреме Манчестър Юнайтед бе близо до това да открие резултата. Хуан Мата центрира от корнер, топката попадна в Крис Смолинг. Той я отклони към Морган Шнайдерлин, който обаче не успя да нанесе завършващ удар.

Следващите минути не предложиха много опасни голови положения. Играта често беше накъсвана, тъй като и двата тима извършиха няколко смени.

В 84-тата минута Джеси Лингард направи невероятен пропуск. Той отправи силен удар към вратата на „гражданите“, но топката срещна гредата.

Само три минути по-късно Манчестър Юнайтед отново бе близо до гола, този път чрез Крис Смолинг. Джо Харт обаче направи ключово спасяване и заслужи овациите на феновете на Сити.

С равенството Манчестър Сити отново се върна на върха в класирането с актив от 22 точки, колкото има и Арсенал. Манчестър Юнайтед остава четвърти с 2 по-малко.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички