Дузпа помогна на "дяволите" да излъжат "лисиците" в корав сблъсък от Висшата лига


Дузпа помогна на "дяволите" да излъжат "лисиците" в корав сблъсък от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1075 0

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна трудна, но много важна победа над Лестър с 1:0 в мач от петия кръг на Висшата лига. Двубоят се изигра на митичния "Олд Трафорд", а победният гол за домакините бе дело на Маркъс Рашфорд от дузпа. 

Английският национал вкара хладнокръвно и безпроблемно в 8-мата минута, а това бе достатъчно на отбора, за да се добере до трите точки. В края на мача отново Рашфорд бе много близо до попадение, след като изпълни страховит пряк свободен удар, който се приземи върху напречния стълб на вратата, пазена от Каспър Шмайхел. Късно в продълженията пък Уилфред Ндиди отправи опасен удар, който премина в опасна близост до вратата на Давид Де Хеа.

"Червените дяволи" имаха за съперник един от най-коравите съперници в Англия, водени от бившия мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс. "Лисиците" успяха да се противопоставят на своя опонент и дори да се добере до няколко отлични положения за изравняването на резултата, но без успех. Гостите имаха предимство и по отношение на владението на топката. Двубоят завърши с разправии между играчите на двата отбора, които завършиха с жълт картон за Бен Чилуел.

Така "червените" се добраха до втора победа от началото на сезона и вече разполагат с актив от осем точки, което за момента им отрежда четвърто място във Висшата лига. Лестър пък допусна първо поражение от началото на новия сезон и остава с осем пункта.

Междувременно се появиха информации, че Манчестър Юнайтед подготвя колосална оферта за халф на Реал Мадрид (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички