Дузпа на Кристиано Роналдо донесе втора трудна победа на Рангник начело на Манчестър Юнайтед


Дузпа на Кристиано Роналдо донесе втора трудна победа на Рангник начело на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

6389 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед постигна много трудна победа над последния Норич с минималното 0:1 като гост в мач от 16-ия кръг във Висшата лига. Кристиано Роналдо се превърна в герой за "дяволите", след като спечели дузпа през втората част и я реализира, за да донесе втора поредна победа със "суха мрежа" за Ралф Рангник начело на Юнайтед.

В 14-ата минута Юнайтед получи правото да изпълни пряк свободен удар на чудесна позиция на границата на наказателното поле. Роналдо го отстъпи на Алекс Телес, тъй като бе по-удобна позиция за играч с ляв крак. Бранителят стреля и след рикошет в стената, топката се отклони в напречната греда.

В 37-ата минута Роналдо бе изведен и навлезе в наказателното поле, но не от централна позиция. Португалецът се забави с изстрела, а след това бе затворен. Той излъга двама противникови играчи и в крайна сметка си намери място за стрелба, но ударът му бе спасен от Тим Крул.

Секунда преди да изтече редовното време на първото полувреме Хари Магуайър от много трудна позиция в наказателното поле съумя да отправи удар. Топката почти прехвърли Тим Крул и падаше под гредата му, но стражът съумя да изчисти в ъглов удар.

В началните минути на втората част Норич показа, че ще търси победата. След като загатна с няколко опасни атаки към вратата на Юнайтед, в 57-ата минута Норич едва не стигна до гол. Теему Пуки получи страхотен пас, разсякъл отбраната на Юнайтед, който веднага изстреля към вратата на "дяволите", но Давид де Хеа спаси отбора си.

В 75-ата минута Манчестър Юнайтед все пак стигна до попадение. След центриране в наказателното поле Кристиано Роналдо бе фаулиран от противников играч, а съдията отсъди дузпа. Зад бялата точка застана именно Кристиано, който прати Тим Крул в другия ъгъл и изведе Юнайтед напред - 0:1!

В 78' Озан Кабак бе много близо до изравняването на резултата, но Де Хеа го отказа. Четири минути по-късно Били Гилмор също можеше да вкара, но негов опасен удар бе блокиран. В 86-ата минута Маркъс Рашфорд даде страхотен пас успоредно на голлинията за Роналдо, но португалецът не успя да намери добре топката от чиста позиция за гол.

Така Манчестър Юнайтед се изкачи до петото място във Висшата лига с актив от 27 точки - колкото има и четвъртият Уест Хям, който е с мач по-малко. Норич остава на последната позиция в първенството с 10 точки в актива си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Норич: Крул, Янулис, Кабак, Ханли, Аарънс, Гилмор, Маклийн, Руп, Плахета, Сарджънт, Пуки

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Магуайър, Линдельоф, Телеш, Фред, Мактомини, Бруно Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Роналдо 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След уволнението на Оле Гунар Солскяер "червените дяволи" подобриха резултатите си: направиха равен с лидера Челси на "Стамфорд Бридж", а след това последователно победиха Арсенал и Кристъл Палас. Сега възпитаниците на Ралф Рангник се изправят срещу последния в подреждането Норич, който от три мача няма победа.

Последната среща между тези два отбора бе през лятото на 2020-а, когато след продължения Юнайтед отстрани Норич от ФА Къп. Преди това "дяволите" имаха три победи срещу "канарчетата". Единсон Кавани и Пол Погба са контузени в тима на "червените", а Рафаел Варан, Антони Марсиал, Арън Уан-Бисака и Неманя Матич са под въпрос.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА НОРИЧ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички