Драма в края - Уелбек изненада Челси и Брайтън му отне победата


Драма в края - Уелбек изненада Челси и Брайтън му отне победата
Снимка: Gulliver/GettyImages

4413 0

Отборът на Челси не успя да накаже грешката на Ливърпул срещу Лестър Сити и направи равенство с Брайтън & Хоув Албиън – 1:1, в мач от 20-ия рунд от английския Премиър лийг. Откриващият гол в срещата в западен Лондон падна в края на първата част, когато Ромелу Лукаку с глава порази гостуващата врата след полемичен гол, тъй като на два пъти преди да отиграе удари с ръка в лицето Нийл Мопе, но в крайна сметка попадението бе признато за редовно. Дани Уелбек пък изравни дълбоко в добавеното време и достави точката за гостите.

Томас Тухел направи две принудителни промени през първото полувреме, след като с контузии напуснаха Андреас Кристенсен и Рийс Джеймс, а през втората част „чайките“ заиграха далеч по-добре от своя съперник, но те така и не успяха да поразят вратата на актуалния европейски шампион.

Така Челси зае второто място с 42 точки, колкото има и вторият Ливърпул, ала мърсисайдци са с мач пасив спрямо "сините", а двата отбора се срещат във втория ден от 2022-а година в пряк мач помежду си. Брайтън пък вече е десети и е с 21 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата стартира в стихийно темпо, като Тарик Лампти опита изстрел с левия крак, след като задмина добре отдясно Рийс Джеймс, но ударът му профуча встрани. Домакините нацелиха гредата на Роберт Санчес, след като стражът на "чайките" излезе неразчетено, но за негов късмет топката се отби в страничния му стълб. След това топката бе центрирана към Рюдигер, който стреля с глава, но този път Санчес се намеси добре.

В 25-ата пък Роберт Санчес направи спасяване с крак, след като Лукаку продължи вдясно за Пулишич, ала ударът на американеца бе париран от стража. Томас Тухел трябваше да прави две принудителни смени, след като Андреас Кристенсен и Рийс Джеймс получиха травми и не можеха да продължат играта си.

В 28-ата минута Лукаку откри резултата, след като се извиси над всички след изпълнение на ъглов удар и с глава отправи страхотен удар, който бе неспасяем. Голът бе преразгледан, след като в хода на движението си Лукаку на два пъти удар в лицето Нийл Мопе, но ВАР прецени, че белгиецът не е извършил нарушение, макар Мопе да имаше кръв по лицето.

В последвалите минути Менди на няколко пъти трябваше да прави спасявания срещу футболисти на Брайтън, като Лалана нанесе опасен удар в 35-ата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна стихийно за гостите от юга, които нацелиха напречната греда на Едуар Менди, а "сините" не влязоха оптимално в игра в началото на втората част. В 54-ата минута пък Ивс Бисума отправи мощен удар посока домакинската врата, ала Менди прати топката в ъглов удар.

Малко преди да бе изминал час игра Нийл Мопе отправи много силен удар, който за негово съжаление не намери очертанията на вратата, пазена от френския вратар на Челси. В 60-ата Мак Алистър комбинира феноменално с Мопе, който излезе сам срещу Менди и тръгна да го подминава встрани. Нападателят си затвори ъгъла за удар и върна назад към Мак Алистър, чийто удар бе блокиран от Рюдигер.

Брайтън продължи да играе по-добре от "сините", които бяха неузнаваеми с идването на второто полувреме, а в 65-ата Адам Лалана пропусна да изравни от много изгодна позиция. Дълбоко в добавеното време обаче "златната" резерва за гостите Дани Уелбек порази вратата на Челси, след като Марк Кукурея достави страхотно центриране за английския нападател, а той надскочи Трево Чалоба и с глава направи 1:1.

БРАЙТЪН: Санчес, Лампти, Фелтман, Бърн, Кукурея, Бисума, Лалана, Модер, Мак Алистър, Мопе

ЧЕЛСИ: Менди – Джеймс, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Жоржиньо, Ковачич, Маунт, Пулишич, Хъдсън-Одой, Лукаку

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Томас Тухел е на трето място във временното класиране с актив от 41 точки - равен брой с Ливърпул и шест по-малко от лидера Манчестър Сити! Брайтън е на 11-а позиция с 23 пункта - 12 по-назад от Топ 4.

За последно "сините" от Лондон победиха Астън Вила като гост с 3:1 на 26.12., а "чайките" се наложи над Брентфорд с 2:0 на стадион "Амекс".

20 април 2021 г. бе датата, на която се проведе последния сблъсък между Челси и Брайтън - тогава в среща 32-ия кръг не паднаха голове на "Стамфорд Бридж".

В днешната среща Тухел няма да може да разчита на Тиаго Силва и Бен Чилуел, докато Греъм Потър ще е без Люис Дънк, Юрген Локадия, Джереми Сармиенто и Джейсън Стиил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички