Доказано: Във футбола все още има морал


Доказано: Във футбола все още има морал

2101 0

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини доказа, че моралът все още има място във футболната игра, независимо бързите темпове, с които любимата на милиарди игра се превръща в бизнес.

Чилийският специалист беше остро критикуван, че е предпочел Уили Кабайеро пред Джо Харт в стартовия си състав за финала на Купата на лигата срещу Ливърпул. Бившият вратар на Малага беше на вратата по време на катастрофалната загуба с 1:5 от Челси за ФА къп, но преди това беше изиграл всички мачове в турнира за Кепитъл Уан Къп.

Пелегрини остана верен на принципите си и пусна Кабайеро като титуляр, въпреки че всички имаха други очаквания. Вратарят се представи на отлично ниво, а при изпълнението на дузпите хвана три и донесе трофея на "гражданите".

"Предпочитам да загубя трофея, отколкото да не удържа на думата си. Нямаше шанс Вили да не играе. Може за някои най-важното нещо е да се печелят трофеи, но за мен думата ми е по-важна от футбола. Вили е много добър вратар. Ако знаех, че ще спечелим, бих искал да е по този начин и той да бъде героят. При дузпите той изчакваше до последния момент и не предвиждаше къде ще бият футболистите. Затова спаси тези три дузпи", сподели Пелегрини относно Кабайеро. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички