Докато преговаря за Деклан Райс: Арсенал е по-близо от всякога до ас на Аякс


Докато преговаря за Деклан Райс: Арсенал е по-близо от всякога до ас на Аякс
Снимка: Getty Images

2236 0

Докато Арсенал води преговори за привличането на английския национал Деклан Райс на "Емиратс", отборът на Микел Артета е успял да договори и подписа на бранителя на Аякс - Юриен Тимбер, информира "MailOnline".

Според британското издание, Арсенал е на ръба да подпечата пристигането на Тимбер, след като устно се е съгласил да привлече защитника от нидерландския гранд за сумата от 41 милиона паунда. Очаква се първоначалната вноска да бъде от 36,5 милиона, а останалата част от сумата да се изплати под формата на бонуси.

Има информация, че преговорите са напреднали бързо между Арсенал и Аякс, което означава, че Тимбер ще премине медицински прегледи, преди да парафира официално с "топчиите".

Първата оферта от Северен Лондон е била на стойност 30 милиона, но от Аякс са били категорични, че искат доста повече. В крайна сметка, двете страни са се разбрали за 41 милиона на по-късен етап от преговорите.

22-годишният нидерландец е изключително универсален футболист. Той може да играе на няколко позиции в отбрана, както и като дефанзивен халф, а това са качества, които самият Микел Артета цени високо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всички трансфери през XXI век по линията Арсенал - Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички