Евертън постигна договорка със Сам Алърдайс


Евертън постигна договорка със Сам Алърдайс
Снимка: Getty Images/Guliver

1483 0

Сам Алърдайс ще бъде новият мениджър на Евертън, след като постигна договорка с ръководството на клуба, съобщава Sky Sports. Големия Сам ще замени на поста временния наставник Дейвид Ънсуърт, който води "карамелите" след уволнението на Роналд Куман миналия месец.

Алърдайс обяви, че се оттегля от професията след края на миналия сезон, когато изведе Кристъл Палас до 14-то място в крайното класиране. Английският специалист отхвърли първоначалната оферта от страна на Евертън преди две седмици, заявявайки, че клубът не е показал достатъчно желание да го привлече. Очевидно ръководството на тима е подобрило офертата към Алардайс, защото той ще поеме отбора от утре, а тази вечер се очаква да наблюдава на живо двубоя с Уест Хем на "Гудисън Парк".

Сами Лий ще бъде асистент мениджър на бившия селекционер на Англия, а в щаба му ще влезе и доскорошният наставник на Лестър Сити Крейг Шекспир. Легендарният нападател на Евертън Дънкан Фъргюсън също ще бъде в щаба на Алърдайс, а временният треньор Дейвид Ънсуърт ще се завърне на предишната си позиция и ще води младежкия състав. Във Висшата лига Алърдайс е водил още отборите на Нюкасъл, Уест Хем, Блекбърн Роувърс, Болтън и Съндърланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички