Джерард: Наслаждавах се на всяка минута в Ливърпул, но исках да опитам нещо различно


Джерард: Наслаждавах се на всяка минута в Ливърпул, но исках да опитам нещо различно
Снимка: Oficial website

1229 0

Стивън Джерард пристигна в Калифорния в началото на седмицата. А Вчера ЛА Галакси официално представи новото си попълнение.

Бившият капитан на Ливърпул е отхвърлил оферти от Европа, преди да се присъедини към ЛА Галакси, потвърди самият той. Полузащитникът приключи своя 26-годишен престой в юношеския си клуб, за да премине в американския тим.

Джерард, който ще дебютира на 17 юли срещу Сан Хосе, сподели, че Мейджър Лигата представлява е едно ново предизвикателство за него.

"Имах няколко възможности в Европа, някои хубави възможности. Но исках съвесем ново предизвикателство, да изляза от конфортната си зона, да заживея далеч от дома и да получа различен житейски опит и така избрах място, където семейството ми да се установи и да се забавлява" сподели легендата на Ливърпул.

"Когато се оттегля от футбола след няколко години, искам да кажа, че съм опитал нещо различно и че не съм стоял постоянно на едно място, въпреки че се наслаждавах на всяка минута там", допълни Стивън Джерард.

"Работя здраво, за да се уверите, че физическото ми състояние все още е добро, защото когато заиграя в Лос Анжелис искам да съм напълно готов. Не искам никакви оправания, че имам нужда от седмици или месец, за да вляза във форма. Опитвам се да запазя това ниво, на което пристигнах тук. Обичам да давам 100% от себе си. Не ми харесва да губя, така че ще направя всичко възможно, за да спечеля повече футболни мачове. Аз съм отборен играч, не съм индивидуален, никога не мисля за себе си - всичко е за отбора и това, което мога да дам на екипа е, да му помагам да печели", поясни Джерард.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички