Джерард: Ако стана треньор, ще съм нещо средно между Венгер и Фърги


Джерард: Ако стана треньор, ще съм нещо средно между Венгер и Фърги
Снимка: Getty Images/Guliver

1664 0

Напускащият "Анфийлд" герой на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че ако след края на футболната си кариера премине към треньорска, той би представлявал нещо средно между сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер.

Капитанът на “мърсисайдци” вчера изигра последния си двубой за Ливърпул и след него коментира възможността един ден да се върне в отбора било то и като треньор.

“Трябва да съм малко луд, за да искам да съм мениджър, но със сигурност искам да запазя връзката си с клуба и да оставя вратичка за в бъдеще”, сподели полузащитникът пред пресата.

“Не бих имал нищо против да бъда Фърги или Венгер, защото и двамата бяха много успешни треньори. Мисля, че ще бъда някъде по средата. Това, което се опитах да направя с мениджърите, с които работех през годините, беше да си водя бележки за всички тях. Наблюдавах играчите, които са харесали, и винаги се стараех да запомянм съветите, които даваха, независимо дали са били добри или лоши", добави още легндата на "червените".

Джерард обаче отказа да приеме възможността да води Ливърпул като абослютно сигурна: “Ако такава роля ми бъде предложена и почувствам, че съм достатъчно добър и мога да се справя, ще помисля много сериозно върху нея, но ако не чувствам, че съм достатъчно добър и има опасност да разваля репутацията си, няма да се доближавам до това. Клубът не е подходящо място, където можеш да грешиш. Вижте какво стана с Рой Ходжсън - не получи достатъчно време и закратко изхвърча."

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички