Джейми Варди-човекът, който избра да остане верен


Джейми Варди-човекът, който избра да остане верен

2451 0

Животът на Джейми Варди се промени напълно през последната година. Той е добрият герой в приказката, този който пленява въображението и постига "невъзможното". Чупейки рекорди със своите 24 гола Варди помогна на Лестър да измине дългият път към титлата.

Той окончателно придоби статут на герой, след като отказа оферта от Арсенал на стойност 22 милиона  паунда и подписа нов договор с Лестър. Накоро Варди имаше поводи за радост и в личен план. Той мина под венчилото с приятелката си Беки, която е бременна с второто им дете.

Варди разкрива колко трудно е било да отреже Арсенал

Нападателят разкри, че е фен на легендарният певец Енгелбърт Хъмпертинг, който се появи в тренировъчната база на Лестър в Лос Анджелис миналата седмица, за да позира с шампионския трофей.

"Дали чувствам живота си различен като шампион? Направо е касапница, не мога да изляза навън и за минута и затова не напускам дома си", смее се Варди.

"Наложил съм си вечерен час, но без проследяваща гривна върху глезена (през 2007 година Варди е принуден да носи електронно устройство след като е обвинен в нападение). Сега предпочитам да прекарвам повече време със семейството си.

Какво работеха футболните звезди, когато бяха неизвестни?

Вдъхновяващата история на Варди от бойните полета на ниските дивизии до утвърден английски национал, ще бъде разказана в холивудска продукция през следващата година.

Разговорите с Варди протекоха именно около заснемането на филма в Лос Анджелис миналата седмица. 29-годишният нападател държи фокусът на прожекцията да падне върху фантастичното постижение на Лестър през миналия сезон, а не върху самия него.

Лестър ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед в мач за Къмюмити Шийлд (Суперкупата на Англия) през този уикенд в който Варди е уверен че ще вземе участие, въпреки че претърпя операция на китката.

Варди изпратил важно съобщение към всички, оставайки в Лестър

Малко след това Лестър започва и защитата на титлата си, в мач срещу Хъл Сити на 13 август.

"Усещам че клубът продължава да се развива. Набрали сме инерция и още не сме достигнали лимита на възможностите си.

Не се очакваше да спечелим лигата. Някои казват че сме имали късмет, но не можеш да си късметлия 38 мача. Да загубиш само 4 от 47-те си мача през сезона не е никак лошо постижение.

Не би тябвало да спечелим нищо. Всички казват че ние сме малкият Лестър. Хората продължават да го твърдят и сега. Никой не ни дава шанс да спечелим отново, затова  може би трябва просто да се забавляваме на терена, зашото тогава се представяме най-добре.

Джейми Варди съсипа живота на двойника си

Макар Варди да обвърза бъдещето си с Лестър, подписвайки нов догорор за 4 сезона, клубът ще трябва да се справя с някои проблеми.

Н'голо Канте напусна Лестър след само сезон в отбора, осъществявайки 30-милионен трансфер в Челси. Съшевременно шефът на скаутите Стив Уолш, който спомогна за откриването на Джейми Варди и Риад Марез също напусна Лестър, за да стане футболен директор в Евертън.

Въпреки това. неочакваната приказка от миналият сезон трябва да послужи като предупреждение за всеки, който се съмнява във възможностите на "лисиците" и предвижда техен крах.

Рекордният 18-милионен трансфер на Ахмед Муса обещава да вдъхнови привържениците на клуба  докато привличането на Менди вдъхва оптимизъм, че е намерен достоен заместник на Н'голо Канте.

Джон Пърси, 'Телеграф"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички