Какво работеха футболните звезди, когато бяха неизвестни?


Какво работеха футболните звезди, когато бяха неизвестни?

7259 0

Много от футболните звезди имат изумителни истории, приличащи на приказката за Пепеляшка. Били са чистачи, готвачи, правели са салта за дребни пари, преди да попаднат под прожекторите и да спечелят милиони фенове.

Джейми Варди

КАКЪВ СТАНА: Шампион на Англия за 2016 г., най-добър играч във Висшата лига и рекордьор по голова серия

КАКЪВ Е БИЛ: До преди да получи условна присъда за сбиване, е работил в завод за въглеродни влакна, където отговарял за производството на продукти за хора с увреждания. Печелил е 70 паунда на седмица.

Дадо Пършо

КАКЪВ СТАНА: Шампион на Франция и Шотландия, финалист в Шампионска лига през сезон 03/04.

КАКЪВ Е БИЛ: Автомеханик - когато не могъл да си намери професионален клуб във Франция, където избягал от войните в бивша Югославия.

Карлос Бака

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Двукратен победител в Лига Европа, лидер в атаката на Милан

КАКЪВ Е БИЛ: На 20 г. е бил шофьор на автобус. Само година по-късно за първи път си намира професионален клуб - Атлетико Хуниорс.

Петер Шмайхел

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Шампион на Европа с Дания, 4 пъти най-добър вратар на Европа според УЕФА, 5 пъти шампион на Англия и веднъж победител в Шампионска лига с Манчестър Юнайтед. Автор е на 11 гола, баща е на Каспер Шмайхел.

КАКЪВ Е БИЛ: Бояджия в текстилна фабрика, чистач в старчески дом. монтажник на врати и сътрудник в рекламна фирма.

Димитри Пайе

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Една от звездите на Евро 2016, най-добър играч на Уест Хем за сезон 15/16.

КАКЪВ Е БИЛ: Играейки за младежкия тим на Нант, около година е работил като консултант в магазин за дрехи.

Луис Суарес

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Най-добрият голмайстор в историята на Уругвай, шампион на Холандия и Испания, победител в Шампионска лига с Барселона, най-добър играч на Висшата лига за сезон 13/14.

КАКЪВ Е БИЛ: За да помогне на майка си да изхрани седемте си деца, Луис е работил като чистач на непълен работен ден в Салто, в северозападен Уругвай.

Анхел Ди Мария

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Олимпийски шампион, шампион на Португалия, Испания и Франция, победител в Шампионска лига за сезон 13/14 в състава на Реал Мадрид, най-добър играч на финала, най-добър асистент в Примера за сезон 13/14 и в Лига 1 за сезон 15/16.

КАКЪВ Е БИЛ: Помагал е на родителите си в работата в склад за въглища в Росарио.

Роберто Карлош

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Световен шампион за 2002 г., два пъти шампион на Бразилия, 4 - на Испания, три пъти печели Шампионска лига с Реал.

КАКЪВ Е БИЛ: От 12 до 14-годишен през лятото е работил в текстилна фабрика.

"Често си ранявах ръцете на иглите, с които шиехме различни продукти. Целите ми длани бяха изранени и много болеше", спомня си той.

Алексис Санчес

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Най-добър играч на Копа Америка 2016, на Серия А през сезон 2011/12 и на Чили през 2009 г., шампион на Чили, Аржентина и Испания, носител на Купата на Англия с Арсенал.

КАКЪВ Е БИЛ: "Умеех да правя салта и хората говореха: "Направи салто и ще ти дадем песо". Аз също се налагаше да мия коли", споделя Алексис.

Стюарт Пиърс

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Полуфиналист на Мондиал 1990 и на Евро 1996, носител на Купата на английската лига с Нотингам Форест

КАКЪВ Е БИЛ: Работил е като електротехник.

Рики Ламбърт

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Върна Саутхемптън във Висшата лига, като вкара около 30 гола, премина в Ливърпул, където в младежките си години игра заедно с Джерард, на 31 г. дебютира за националния тим и отбеляза един гол.

КАКЪВ Е БИЛ: КОгато е 18-годишен, в продължение на 4 месеца пакетира цвекло, като печели 20 паунда.

Чарли Остин

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Най-добър играч на Висшата лига за декември 2014 г.

КАКЪВ Е БИЛ: Преди 7 г. е работил като зидар на строеж.

"Ставах в шест сутринта и един час шофирах с моя син ван от Борнемут до Бейсингсток. бяха трудни времена. Трудно бе да работиш през зимата на кална строителна площадка - работех и в студ, и в дъжд, и в градушка", спомня си Остин.

Сър Алекс Фъргюсън

КАКЪВ Е СТАНАЛ: Може би, най-големият треньор в историята на футбола

КАКЪВ Е БИЛ: Учил е за кулинар и половин година е работил в ресторант в близост до "Хемпдън Парк" в Глазгоу. Бил е и помощник в корабостроителница.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички