Диого Далот от Манчестър Юнайтед намекна, че не е съгласен с тактиката на Ерик тен Хаг


Диого Далот от Манчестър Юнайтед намекна, че не е съгласен с тактиката на Ерик тен Хаг
Снимка: Getty Images

1271 0

Единствено борещият се за оцеляване Лутън е отборът, който през сезон 2023/24 в английската Висша лига е допуснал повече удари към вратата си (576), отколкото Манчестър Юнайтед (574).

Напоследък Ерик тен Хаг отнася доста критики за това, че използва такава тактика, която отваря големи пространства между полузащитниците и защитниците.

Наставникът на "червените дяволи" обаче е на мнение, че е по-важно колко голове допуска тимът му, а не колко удари се отправят към вратата.

Намек от Далот

След съботното 2:2 срещу Борнемут, бранителят Диого Далот направи интересно изказване, от което стана ясно, че определено не е съгласен с възгледите на треньора по този въпрос:

"Може би поемаме твърде много рискове. Понякога пространството между защитата и халфовете е прекалено голямо. Точно затова често ни контраатакуват и допускаме много шутове към вратата ни", изрази мнението си 25-годишният португалец, а след това допълни:

Диого Далот по време на Борнемут - Манчестър Юнайтед

"Разочарован съм от равенството. Искахме да дойдем тук и да вземем трите точки. Мисля, че загубихме контрол в ситуации, в които не трябваше да го правим. Особено при изнасянето на топката. Вкараха ни два гола, които можехме да избегнем... Като цяло обаче показахме, че имаме желание да се борим и да постигнем резултат, а това е нещо позитивно".

*Сега за Далот и компания предстои гостуване на Ковънтри от 1/2-финалите на ФА Къп - 21-ви април (17:30 часа българско време). Другият полуфинал в турнира е Манчестър Сити - Челси (20.04.).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Млада звезда на Манчестър Юнайтед хареса критични към Тен Хаг публикации!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички