Димитър Бербатов в класация за най-скъпите трансфери в Юнайтед


Димитър Бербатов в класация за най-скъпите трансфери в Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1427 0

Манчестър Юнайтед е все по-близо до това да привлече френския национал Пол Погба, с което ще се превърне в най-скъпият в историята на футбола. Според информация на френското издание L'Equipe играчът ще струва 120 млн. евро.

Моуриньо проговори за Погба (ВИДЕО)

В разгара на трансферния пазар ви представяме класация на най-скъпите трансфери, които "червените дяволи" са правили:

Люк Шоу - той, както Уей Рууни преди него, се превърна в най-скъпия тийнейджър през лятото на 2014г. Юнайтед плати 27 млн. паунда на Саутхемтън за него. Той наследи номер 3, който преди това бе на Патрис Евра, но неговият старт бе възпрепятстван, след като отсъства 10 месеца заради счупения си крак.

Маруан Фелайни - за мнозина той е едно от големите трансферни разочарования. Белгиецът бе привлчен под ръководството на Дейвид Мойс срещи сумата от 27,5 млн. паунда. Фелайни не успя да се впише нито при Мойс, нито след това при Луис ван Гаал.

Хуан Себастиан Верон - смятан за един от най-големите провали  в историята на английския футбол. "Червените дяволи" платиха за него 28,1 млн. паунда на Лацио през 2001г., отвявайки рекорда до тогава. 2 години по-кусно бе продаден на Челси за 15 млн. паунда.

Андре Ерера - през 2014г. Юнайтед се възползва от клаузата му за освобождаване от Атлетик Билбоа и заплати за привличането му 29 млн. паунда.

Рио Фърдинанд - той се првърна в най-скъпия защитник през 2002г. с преминаването му от Лийдс на "Олд Трафорд" за 30 млн. паунда. Фърдинанд спечели 6 титли във Висшата лига и веднъж Шампинска лига през 2008 година.

Ерик Бейли - първият трансфер на Жозе Моуриньо, начело на Юнайтед. Бейли пристигна от Виляреал за 30 млн. паунда.

Димитър Бербатов - българската следа в класацията. Драматично пристигнае в последния момент от трансферния прозорец беляза подписването му с клуба. Бербатов премина от Тотнъм през 2008г. за 30,75 млн. паунда. В края на престоя му на "Олд Трафорд" неговият отпуснат стил на игра пречеше на тима и забавяше играта, особено след напускане на Роналдо и Тевес, пише Goal.com

Антъни Марсиал - той е най-скъпият играч в света в категорията U21 е нападателят на Манчестър Юнайтед Антъни Марсиал – 47,15 милиона евро

Хуан Мата - трансфер, направен от Дейвид Мойс за 37,1 млн. паунда. Преди това, той изкара два сезона в Челси, но Жозе Моуриньо реши да не разчита на него.

Анхел ди Мария - Юнайтед плати на Реал Мадрид за арцентинеца сумата от 59,1 млн. паунда, като не само разби рекорда за трансфер на клуба, но надмина и предишния рекорд във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички