"Дерби на контузените": Юнайтед и повален Челси определят съдбата на Ливърпул


"Дерби на контузените": Юнайтед и повален Челси определят съдбата на Ливърпул
Снимка: GettyImages

3870 0

Със сигурност този сезон в английската Висша лига е по-различен от последните няколко. Това важи в най-голяма степен за два отбора, които са сред най-успешните в страната през този век. При единия от тях ситуацията се влошаваше все повече с напредването на кампанията, а при другия - изведнъж се появи неочакван шанс за спасяване на сезона.

Има ли надежда за Ливърпул в Шампионска лига?

До края на първенството остава един кръг, но има двама тима, които са с мач по-малко. Манчестър Юнайтед е единият от тях и поради пасива му от срещи все още не е напълно ясен окончателният топ 4. Именно този двубой Ливърпул ще наблюдава с изгасваща надежда.

Мърсисайдци успяха да стабилизират представянето си към края на сезона, но преди това бяха допуснали твърде много грешки, които ги отдалечиха от зона "Шампионска лига". Сега те имат нужда от две загуби в два мача на "червените дяволи", за да ги изместят от топ 4.

Първият "финал" за Юнайтед е точно срещу отбора, който е определян от редица анализатори и специалисти като "разочарованието на сезона". Разбира се, става въпрос за Челси, който въпреки безбройните трансфери на звездни играчи, така и не спря да губи точки. Към момента отборът е с 1 победа в последните 10 шампионатни срещи (6 загуби и 3 равенства).

Трябва да отбележим, че има и друг фактор на "Стамфорд Бридж". Цял сезон отборът се бори с контузии. Към момента аут поради травми са Нголо Канте, Рийс Джеймс, Мейсън Маунт, Марк Кукурея, Бен Чилуел, Армандо Броха, Беноа Бадиашиле и Бетинели, като Матео Ковачич е под въпрос.

През сезона почти не остана футболист на "сините" от Лондон, който да е бил неналичен поради травма. Всичко изброени няма да са на линия за Юнайтед, който пък ще бъде без Лисандро Мартинес, Марсел Забицер, Дони ван де Беек, Фил Джоунс и Мейсън Грийнууд, като последният е аут поради проблеми извън терена.

Какво предстои до края в английската Висша лига?

Манчестър Сити, Арсенал и Нюкасъл са резервирали три от местата. "Свраките" се възползваха от кризата при някои грандове и се завръщат в най-престижния европейски клубен турнир за първи път от 20 години насам.

В класирането Манчестър Юнайтед е 4-ти с 69 точки, а Ливърпул е след него с три пункта по-малко. При равен брой точки в края определяща е головата разлика. За мърсисайдци тя е +28, докато за "червените дяволи" е +11.

Това означава, че при две загуби за Юнайтед до края и при успех за Ливърпул, то и на теория няма как Тен Хаг и компания да са с по-добра голова разлика. Освен мача с Челси за Юнайтед предстои и сблъсък с Фулъм, и то отново у дома в последния кръг (28.05). Ливърпул пък гостува на Саутхемптън (28.05).

Първият (а потенциално и последният) мач на надеждата за мърсисайдци с участието на кръвния му съперник е тази вечер (25.05) от 22:00 часа българско време на митичния "Олд Трафорд". Ще можете да следите дербито от Висшата лига Манчестър Юнайтед - Челси НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички