Деле Али се "събуди" и донесе победата на Тотнъм над Челси в лондонското дерби (ВИДЕО)


Деле Али се "събуди" и донесе победата на Тотнъм над Челси в лондонското дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3712 0

Отборът на Тотнъм постигна много важна победа като гост над градския съперник Челси на "Стамфорд Бридж" с 1:3. С тази победа "шпорите" отдалечиха лондонския си опонент още от зона Шампионска лига, като в момента момчетата на Маурисио Почетино са 4-ти с 64 точки, осем пред "сините" на Антонио Конте.

Алваро Мората откри резултата след половин час игра, но преди почивката Кристиан Ериксен изравни с уникално попадение от далечно разстояние. През втората част на мача на терена по-добрият тим бе този на Тотнъм и закономерно те стигнаха до нови два гола. И двете попадения бяха дело на Деле Али.

Първото голово положение в срещата бе в 10'. Кристиан Ериксен бе оставен непокрит в дясно и центрира към наказателното поле. Топката бе адресирана за Деле Али, който изпревари Андреас Кристенсен, но не намери очертанията на вратата.

В 19' Челси сътвори първата си добра атака, при която на правилното място се оказа Маркос Алонсо, който вкара топката във вратата, но попадението правилно бе отменено заради засада.

В 28' Виктор Моузес бе изведен чудесно от дясно на атаката на домакините от Еден Азар, като халф бекът на "сините" опита изстрел, при който имаше и рикошет, но Юго Лорис разгада посоката и опази мрежата си.

Само 2' по-късно отново Моузес бе изведен от дясно и последва центриране в наказателното поле. Лорис се размина с топката, която кацна на главата на Алваро Мората, а испанският нападател нямаше проблем да се разпише - 1:0.

В 32' се стигна до неприятен сблъсък в наказателното поле на Челси. Деле Али изведе Ериксен, който в опита си да стигне до топката се сблъска с Вили Кабайеро и стражът на домакините остана да лежи на терена. В крайна сметка играта продължи, след като вратарят се изправи.

В края на първата част Моузес сбърка при изнасянето на топката, която секунди по-късно попадна на крака на Ериксен. Шутът на халфа от около 30 метра се оказа неспасяем за Кабайеро - 1:1.

В 60' Кабайеро отново блесна на вратата на Челси, след като отрази далечен техничен удар на Кристиан Ериксен. При последвалия корнер не се стигна до удар към вратата на шампионите. Само минута по-късно Али бе изведен прекрасно в наказателното поле, там англичанинът укроти кълбото и го прати неспасяемо във вратата - 1:2.

Преди мача

Мениджърът на Челси Антонио Конте по всичко изглежда, че ще трябва да се справя в дербито срещу Тотнъм без титулярния си вратар Тибо Куртоа и без защитника Андреас Кристенсен. И двамата са под въпрос. Конте е категоричен, че няма да предприема излишни рискове, въпреки важността на дербито на Лондон.

Хари Кейн изненадващо може да бъде включен в групата за мача. Голмайсторът на “шпорите” се възстановява от контузия в глезена и може да има шанс да излезе срещу “сините” при определен развой на срещата. Тотнъм е без загуба от 16 декември, докато Челси претърпя поражения в два от последните си три мача. 

Състави:

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Канте, Фабрегас, Моузес, Вилиан, Азар, Мората

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Вертонген, Санчес, Трипиър, Дайър, Дембеле, Ламела, Али, Ериксен, Сон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички