Да спира с футбола? Точно обратното! Деле Али се цели в Мондиал 2026: Знам нивото си и на какво съм способен


Да спира с футбола? Точно обратното! Деле Али се цели в Мондиал 2026: Знам нивото си и на какво съм способен
Снимка: Getty Images/Guliver

435 0

Бившият играч на Тотнъм и настоящ на Евертън - Деле Али, даде да се разбере, че изобщо не мисли за "окачване на бутонките", а напротив - иска отново да играе футбол на най-високо ниво и дори да бъде част от националния отбор на Англия за Мондиал 2026!

*Заради контузия, 28-годишният атакуващ полузащитник не се е появявал на терена в официален мач вече повече от година, а договорът му с "карамелите" изтича през идното лято.

"Знам нивото си"

"Знам нивото си и на какво съм способен. Знам колко добър мога да бъда, когато главата ми е чиста и се чувствам добре. Очевидно, сега съм разочарован заради травмата, но съм развълнуван скоро да играя отново", обясни Али пред "Sky Sports".

Деле Али

"Знаете, че можеш да си нагласяш напомняния на телефона - аз имам едно и също всеки ден в 11:00 ч., което гласи 'Световно първенство 2026'. Това е целта ми в момента. Знам, че хората ще си кажат: "Но той не е играл от една година", но не ми пука, защото знам на какво ниво съм".

"Мисля ден за ден, защото искам да съм сигурен, че ще излекувам напълно контузията и че ще бъда в най-добрата възможна кондиция след лятото. Ще мога да започна да тренирам на пълни обороти в края на сезон 2023/24 и не трябва да прибързвам", обясни футболистът, който има 37 мача за "Трите лъва".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Беше лудост" - бивш съотборник от Тотнъм сравни Деле Али с Джуд Белингам

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички