Чичарито и Уест Хям отдалечиха Челси от топ 4


Чичарито и Уест Хям отдалечиха Челси от топ 4
Снимка: Getty Images/Gulliver

1223 0

Челси и Уест Хям завършиха 1:1 в лондонското дерби от 33-ия кръг на Висшата лига. Аспиликуета откри резултата в 36', а Чичарито отбеляза изравнителното попадение в 73', три минути, след като влезе в игра. Антонио Конте и отборът му все повече се отдалечиха от четвъртото място и вече изостават с 10 точки от Тотнъм. 

В началните минути "чуковете" опитаха да наложат натиск, но Челси бързо взе инициативата и започна да създава положения. Алваро Мората прати топката в мрежата след подаване на Азар, но попадението бе отменено поради засада. В 36' Виктор Моузес центрира в наказателното поле на Уест Хям, където трима вниманието бе съсредоточено около Алваро Мората, но топката стигна до Сесар Аспиликуета, който вкара във вратата на Джо Харт.

През второто полувреме "сините" вдигнаха още повече темпото и пропуснаха няколко чисти възможности за гол. Мората пропусна добра възможност в 55', когато се извиси и стреля с глава, но над вратата. 5 минути по-късно Алваро прати топката в мрежата, но за втори път от началото на двубоя негово попадение бе отменено поради засада. В 73' Марко Арнаутович подаде към влезлия като резерва Хавиер Ернандес, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Челси и оформи крайното 1:1. 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички