Четвърта поредна победа доближи Тотнъм до лидерите


Четвърта поредна победа доближи Тотнъм до лидерите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1122 0

Отборът на Тотнъм победи у дома на ""Уембли с 3:1 Лестър в среща от 26-ия кръг на английската Висша лига. За ,,шпорите“ това бе четвърта поредна победа в първенството, като тимът е вече на две точки от Манчестър Сити, който малко по-късно играе у дома с Челси и на пет от лидера Ливърпул, а ,,лисиците“ са в средата на таблицата с актив от 32 пункта. За възпитаниците на Маурисио Почетино предстои домакинство на Борусия Дортмунд в първи осминафинален двубой от Шампионската лига, докато Лестър ще приеме у дома Кристъл Палас.

Двубоят започна по-добре за възпитаниците на Клод Пюел, които контролираха владението на топката и бяха много опасни, когато атакуваха стража на ,,шпорите“ Юго Лорис. Хари Магуайър с глава бе близо до откриване на резултата, но френският вратар парира удара му, а в последствие Джеймс Мадисън на два пъти пропусна от изгодни ситуации. Пропуските на ,,лисиците“ им струваха скъпо и в 33-та минута Давинсон Санчес откри след центриране на Кристиан Ериксен.

През втората част Лестър продължи да бъде по-активният отбор и в малко след час игра тимът получи правото да изпълни наказателен удар за нарушението на Ян Вертонген срещу Мадисън. Зад топката застана влезлият като резерва нападател Джейми Варди, чийто удар бе отразено от Лорис. Малко след това гостите отново бяха наказани, като Ериксен този път се превърна в ролята на голмайстор след асистенцията на Фернандо Йоренте. В 76-та минута Варди все пак намали изоставането на Лестър. Играчите на Клод Пюел се втурнаха в атаки и в добавеното време на двубоя допуснаха нова грешка в отбрана. Муса Сисоко намери непокрития Хюн-Мин Сон, който напредна на скорост и излезе сам срещу Каспър Шмайхел. Корейският офанзивен футболист преодоля датския страж и с това оформи крайния резултат.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички