Челси възкръсна от Ада и остави Манчестър Юнайтед с празни ръце! (ВИДЕО)


Челси възкръсна от Ада и остави Манчестър Юнайтед с празни ръце! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3389 0

Манчестър Юнайтед загуби от Челси с 3:4 в исторически мач на "Стамфорд Бридж"! "Червените дяволи" изоставаха с 0:2 до 20-та минута, после обърнаха до 3:2 и водеха до 90+10', но "сините" успяха да победят след извънземна драма в края!

С хеттрик се отличи Коул Палмър, който първо изравни от дузпа, дълбоко в добавеното време, а две минути по-късно донесе и победата на Челси след като ударът му рикошира в Скот Мактоминей и остави Андре Онана безпомощен.

Мачът ще остане в летописите на Премиършип като абсолютна класика. През почти цялото време опасните атаки се редуваха една след друга, въпреки проливния дъжд в Лондон.

Челси повториха рейда си от сезон 88/89 и станаха първия състав от тогава, който вкарва поне два и получава поне два гола в шест последователни мача във всички английски турнири.

Алехандро Гарначо пък стана първият тийнейджър от Майкъл Оуен през сезон 98/99, който вкарва поне два гола в поне три мача от Премиършип.

С победата Челси вече събра актив от 43 точки и все по-уверено гледа към местата в Лига Европа. Ман Юнайтед пък най-вероятно ще се прости с мечтата си да участва в Шампионска лига - тимът на Ерик тен Хааг има 48 пункта и изостава с цели 9 от петото място, което най-вероятно ще дава право на участие в най-комерсиалния турнир след промяната на формата и критериите за класиране от УЕФА.

Проследете какво се случи минута по минута ПО-ДОЛУ:

Алехандро Гарначо вкара два гола днес

Първо полувреме:

4' - ГОЛ ЗА ЧЕЛСИ! Конър Галахър откри! Мало Густо центрира отдясно, топката се отби в петата на Рафаел Варан и попадна в непокрития Галахър, който вкара с премерен удар. 1:0!

15' - Манчестър Юнайтед изравни играта след тежкото начало, но все още не се стига до големи опасности пред вратата на Петрович.

18' - ДУЗПА ЗА ЧЕЛСИ! Антъни фаулира Марк Кукурея в наказателното поле!

19' - Коул Палмър е безпогрешен от бялата точка - 2:0 за Челси!

25'- Челси продължава с доминацията си и можеше да вкара и трети гол - Галахър центрира от пряк свободен удар, но Аксел Дисаси стреля с глава над гредата от чиста позиция.

33' - Юнайтед са сериозно разклатени, но въпреки това се опитват да атакуват. Коби Мейно отправи точен удар от разстояние, но Петрович уверено улови.

35' - 2:1, ЮНАЙТЕД СЕ ВЪРНА В МАЧА! Мойзес Кайседо сбърка фатално, Гарначо напредна с топката и хладнокръвно я пусна покрай Петрович!

38'- Oнана спаси тежък удар на Енцо Фернандес. Става невероятен мач!

39' - 2:2! Диого Далот центрира прекрасно на втора греда, където Бруно Фернандеш с глава изравни резултата.

40'- Хубав удар на Мудрик бе спасен с лекота от добре пласирания Онана.

45+4'- Греда за Челси! Галахър бе изведен, но ъгълът бе прекалено малък и мощният му изстрел се отби в страничния стълб!

ВТОРА ЧАСТ:

47' - Изненадващ пробив на Хари Магуайър завърши със спасяване на Петрович.

53' - Нико Джаксън бе изведен зад гърба на отбраната, но мощният му удар бе право в Андре Онана!

58' - Хубав удар на Палмър е спасен от камерунския страж на Юнайтед. Двуострите атаки не спират!

67' - 2:3! Беноа Бадиашил сгреши, Антъни напредна по десния фланг и с невероятно центриране с левия крак, тип "тривела", намери връхлитащия Алехандро Гарначо, който с глава успя да отбележи.

74'- Палмър стреля изненадващо от малък ъгъл, но Онана отново се справи.

83' - Юнайтед се прибра в собствената си половина и се опитва да затвори мача. Челси напада безуспешно.

90+4' - Откровено бавене от страна на "червените дяволи" през последните десетина минути. Целта оправдава средствата.

90+10' - Диого Далот фаулира Нони Мадуеке - дузпа за Челси! Коул Палмър е безкомпромисен за втори път от бялата точка и изравнява резултата - 3:3!

90+12' - Палмър оформи хеттрика си от границата на наказателното поле, а драмата е нечовешка - 4:3!!!!!

КРАЙ НА МАЧА! Исторически спектакъл, който ще се помни от поколения напред!

Стартови състави 

Челси: Петрович, Густо, Дисаси, Бадиашил, Кукирея, Кайседо, Фернандес, Палмър, Галъхър, Мудрик, Джаксън;

Ман Юнайтед: Онана, Далот, Варан, Магуайър, Уан-Бисака, Каземиро, Майну, Антони, Фернанеш, Гарначо, Хойлунд;

Преди мача

За последно през 2020 г. столичаните спечелиха полуфинал за ФА Къп, а последната им победа във Висшата лига над Манчестър Юнайтед е още по-далеч - от 2017 г.

Сега отборите са в добра форма - Челси не е губил от началото на февруари, а Юнайтед има 6 победи в последните 10 срещи. Последният двубой между отборите завърши с домакински успех - 2:1. Тогава "червените дяволи" изиграха много силно първо полувреме.

И днес контузените са много и в двата лагера - Джеймс, Колуил, Лавия, Нкунку, Угочукву, Фофана не са на разположение на Почетино, а за Санчес, Чилуел и Чукуемека ще решава в последния момент.

Линдельоф, Маласия, Марсиал, Мартинес и Шоу са липсващите за "червените дяволи". В последната среща и два гола вкара МакТоминей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички