Челси се скъса да пропуска, а накрая едва не изпусна и победата


Челси се скъса да пропуска, а накрая едва не изпусна и победата
Снимка: Guliver/GettyImages

1370 0

Челси съумя да се откъсне на 6 точки пред Арсенал в битката за място в топ 4, след като се наложи да трепери в края, но все пак спечели гостуването си на Уотфорд в късния събоен мач от 10-ия кръг на Висшата лига.

"Стършелите" излязоха с променена схема и петима играчи в защита, но тази тактика не даде резултат, а защитата капитулира още в 5'. При наглед безопасна ситуация в средата на терена Жоржиньо видя пространство за извеждащ пас към наказателното поле. Тами Ейбрахам усети тази идея и се понесе към линията на паса зад защитата на Уотфорд, успя да изпревари и вратаря и стреля точно за 0:1.

До края на полувремето Челси имаше още няколко шанса, които бяха пропилени от Мейсън Маунт. Все пак в 55' падна и втори гол, след като Вилиан изведе Ейбрахам отдясно в наказателното поле, а той пусна успореден на голлинията пас. Адресатът беше Кристиан Пулишич, който между трима успя да засече - 0:2.

Последваха куп пропуски на Челси, а отлично представяне записа Бен Фостър, който направи няколко ключови спасявания и не позволи резултатът да стане по-сериозен. Това се оказа важно в 80', когато Жоржиньо препъна Деулофеу в наказателното поле, а бившият ас на Барселона реализира за 1:2.

В края на мача Фостър направи още няколко спасявания, а куриоозното е, че в 95' той можеше да е герой за своите. При центриране от пряк свободен удар вратарят се бе включил в атаката и успя да стреля много опасно с глава, но Кепа с плонж успя да избие в корнер и да запази победата на "сините" от Лондон.

Това беше 5-а поредна победа за Челси в английската Висша лига, като в момента е отборът в най-добра форма. 15-те поредни завоювани точки пък отреждат 3-о място на възпитаниците на Франк Лампард, които с актив от 23 пункта изостават на 2 от Манчестър Сити и 8 от лидера Ливърпул.

Въпреки завръщането на Кике Санчес Флорес пък Уотфорд продължава да е последен с 5 точки, 3 от които завоювани в 3-те кръга преди мача срещу Челси (3 равенства).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички