Челси сдъвка и изплю Стоук Сити за ЧНГ (ВИДЕО)


Челси сдъвка и изплю Стоук Сити за ЧНГ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1150 0

Челси завърши 2017 година с разгромна победа над Стоук Сити в мач от 21-ия кръг на Висшата лига, игран на "Стамфорд Бридж". "Сините" вкараха 5 безответни гола във вратата на "грънчарите" и се настаниха временно на втора позиция в класирането.

Резултатът бе открит от Антонио Рюдигер още в 3-ата минута. Вилиан центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, а Рюдигер се извиси над всички, засичайки с глава.

Шест минути по-късно лондончани вече водеха с 2:0, след като и Дани Дринкуотър се разписа в мрежата на Бътланд. Той се възползва от рикоширала топка и по блестящ начин се разписа от границата на наказателното поле.

В 23' нападателят Педро направи резултата класически, след подаване на Вилиан. Бразилецът пусна на дъгата на наказателното поле, а испанецът се измъкна от защитник на Стоук и простреля Бътланд.

Именно Вилиан покачи на 4:0 в 73' от дузпа, свирена за събарянето на бразилеца в наказателното поле от Джеф Камерън. Петият гол наниза Давиде Дзапакоста в 88'

В класирането Челси се изкачи на втора позиция, където бе Манчестър Юнайтед, който също играе тази вечер. Лондончани имат 45 точки в актива си. "Грънчарите" пък паднаха с една позиция и сега са 14-и с 20 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички