Челси с 4 от 4 дотук - срази и бойкия Борнемут


Челси с 4 от 4 дотук - срази и бойкия Борнемут
Снимка: Getty Images/Guliver

964 0

Челси не позволи изоставане от Ливърпул в класирането във Висшата лига, след като се пребори за трудна победа над Борнемут. "Сините" се наложиха с 2:0 над непобедения досега през сезона гост и зае второто място в класирането. Педро откри резултата в 72' след комбинация с Жиру, а Азар оформи крайното 2:0 в 85'.

Двата отбора създадоха предпоставки за открит мач от първите минути на "Стамфорд Бридж". "Сините" показаха тотално превъзходство във всички показатели, но не успяваха да достигнат до гол. Борнемут пък добре се възползваше от възможностите си на контраатака. В 30' Калъм Уилсън можеше да открие резултата в полза на гостите, но завършващият му удар не беше достатъчно добър.

До 45' домакините имаха само 2 точни удара към вратата на "черешките". Тогава се стигна до чудесна контраатака, завършила с изстрел на Маркос Алонсо право в лявата греда.

Втората част започна със същото темпо. В 55' Бегович се наложи да спасява изстрел на Маркос Алонсо. След 60 минути игра без попадение Маурицио Сари прибегна до смяна в атака - извади Алваро Мората и пусна Оливие Жиру. Малко след това Вилиан трябваше да отстъпи мястото си на Педро.

Именно двете смени бяха в основата на така чакания гол за Челси в 72'. Комбинация между Жиру и Педро завърши с изстрел на испанеца, който прати топката под плонжа на вратаря и 1:0. В 85' пък се разписа и голямата звезда на домакините - Еден Азар, който беше точен с левия крак след атака отляво. 

"Сините" вече са втори в класирането с равен брой точки с лидера Ливърпул - по 12. Челси обаче е с по-лоша голова разлика. Борнемут запази шестото си място със 7 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички